Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Licht op de werkplek

Licht op de werkplek


Op een werkplek is goede verlichting van groot belang. Goed licht is niet alleen belangrijk om goed te kunnen lezen,  van slecht licht kun je ook een slecht humeur krijgen of zelfs ziek worden.


Moe van te weinig licht

Volgens een onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (2014) kost slechte verlichting op kantoren bedrijven per jaar 2 miljoen euro aan productiviteitsverlies. In veel kantoren bestaat de verlichting uit wat TL-verlichting in het plafond. Deze lampen zorgen echter voor te weinig licht waardoor de werknemers duf en moe worden. Vooral in de winter als ze ook al in het donker van en naar kantoor reizen.

De Arbo schrijft minimaal 500 lux aan licht voor, maar 1.000 lux zou veel beter zijn. Bij de meeste kantoren wordt echter de 400 lux nauwelijks gehaald.

Goed licht van bureauverlichting

Een werkplek bij het raam is ideaal, maar ook een bureaulamp kan al helpen om minder snel vermoeid te raken. Kies ook voor je werkplek thuis voor goed licht, vooral als je er ook 's avonds zit. Kies dan voor een bureaulamp die je goed kunt richten. Een goede plafondlamp of staande lamp kan natuurlijk ook, maar deze is niet te richten en er is bovendien het gevaar dat je jezelf in het licht gaat zitten.

Meer informatie

Kijk bij Beste Lampen Kopen voor de beste winkels waar je online lampen kunt kopen. Deze winkels geven ook heel veel informatie, tips en advies over verlichting. Ook over verlichting op de werkplek.

Zie ook: Meer tips werkplek en kantoor
Menu :