Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Televisie meubelen: Het TV dressoir

Televisie meubelen: Het TV dressoir

Televisie meubelen heb je in verschillende soorten. Vroeger werd de grote logge TV vaak achter deurtjes weggestopt in een televisiekast. Tegenwoordig mag de flatscreen echter gezien worden en staat deze vol in het zicht.


Daarom is het TV dressoir momenteel één van de meest populaire televisie meubelen. Zoals de naam dressoir al aangeeft staat de televisie bij een TV dressoir op een lage kast. Hier kijken we naar verschillende TV dressoirs en geven tips waar je rekening mee moet houden als je een TV dressoir koopt.

De keuze aan TV dressoirs is groot. Kijk maar bij het aanbod van de beste aanbiedingen van TV dressoirs en andere televisie meubelen. Hier vind je aanbiedingen van alle soorten televisie meubelen.


Open televisie meubel of een dicht tv dressoir?

De eerste vraag die je moet stellen als je een tv dressoir koopt is of je voor een open meubel of voor een gesloten kast gaat. Bij een open televisie meubel kun je alle apparatuur zien staan. Dit heeft een voordeel als je met afstandsbedieningen werkt, maar meestal kiezen mensen voor een open televisiekast omdat ze de apparatuur of bijvoorbeeld hun dvd-collectie graag willen zien.

Een gesloten tv dressoir ziet er wat opgeruimder uit, en heel veel mensen vinden dit er weer mooier uitzien. Een gesloten televisie dressoir ziet er uit als een gewoon dressoir, maar dit televisiemeubel beschikt aan de achterkant wel over voorzien om de kabels weg te werken en naar buiten te laten lopen.


Heel vaak is een TV dressoir een combi van een gesloten en een open kast. Er zijn schappen om de apparatuur in het zicht te zetten en er zijn afgesloten kasten voor DVD's, CD's, Blu-ray schijven e.d. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van glazen deuren.

Materialen van TV dressoirs

Een andere keuze die je maakt is die van het materiaal. Of eigenlijk de materialen, want vaak zijn tv kasten van meerdere materialen gemaakt. Hout en kunststof zijn de meest voorkomende materialen bij TV dressoirs maar er wordt ook vaak gebruik gemaakt van glas. Niet alleen voor deurtjes maar ook voor glazen platen waarop de stereo-apparatuur, de home cinema set en de dvd-speler neergezet kan worden. Dit kan transparant glas zijn of donker rookglas. Glas is een heel mooi materiaal dat een TV dressoir heel veel uitstraling geeft.


Waar op te letten
Waar moet je op letten als je een TV dressoir koopt? Hieronder een lijstje met belangrijke punten.
  • Past de televisie op het TV dressoir
  • Is er voldoende kastruimte in het dressoir aanwezig voor apparatuur en eventuele dvd's en accessoires.
  • Is er de mogelijkheid (gat) aan de achterkant om de snoeren af te voeren
  • Is er een systeem in de televisie kast aanwezig om de snoeren af te voeren
  • Kan het TV dressoir de televisie dragen
Verreweg de meeste TV dressoirs zullen aan deze voorwaarden voldoen als je er een flatscreen televisie op gaat plaatsen. Grote beeldbuis televisies hebben echter meer ruimte nodig en wegen een stuk zwaarder.

Kijk in het bovenstaande overzicht van aanbieders voor de mooiste TV dressoirs en andere televisiemeubelen.

Zie ook: Meer tips voor de woonkamer
Menu :