Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Zelf ijs maken met een ijsmachine

Zelf ijs maken met een ijsmachine

IJs maken is leuk werk en bovendien lekker. Je kunt je eigen favoriete ijs samenstellen, met eigen smaken, eigen ingrediënten (handig voor diabetici en mensen met een allergie) en eigen verhoudingen. Er zijn ook veel recepten beschikbaar voor ijsmachines.


Bij ijsmachines is er veel verschil in prijs. Je hebt ijsmachines van een euro of 60 en IJsmachines die tien keer zo duur zijn. Hier lees je het verschil.

Een goede ijsmachine hoeft niet duur te zijn

Simpele ijsmachines worden gemaakt door Philips, Krups en Nemox. Je hebt kan een kleine ijsmachine. Als voorbeeld nemen we de Philips HR2304.70 ijsmaker. Met deze goedkope ijsmachine kun je per keer een liter softijs of 0,8 liter schepijs maken. Dat kost 30 a 50 minuten, maar hier heb je geen omkijken naar.


IJsmachine met koelelement of eigen vriezer

Dit soort eenvoudige ijsmachines werkt met een los koelelement dat je van tevoren in de vriezer moet leggen. Dat is het grote verschil met de veel duurdere ijsmachines. Deze hebben een eigen vriezer (daarom zijn ze zo duur). Je zet je aan en binnen een paar minuten zijn ze gebruiksklaar. Binnen een half uur heb je een lekkere bak ijs. Veel makkelijker natuurlijk.

Hier vind je de beste ijsmachines van beide soorten

Foto bovenaan: Medion

Zie ook: Meer tips keukenapparatuur
Menu :