Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Bijzettafels kopen, tips en informatie

Bijzettafels kopen, tips en informatie

Een tafeltje bij een leesstoel. Of een kleine tafel in een verloren hoek? Een bijzettafel is een handig meubelstuk, dat je overal in huis kunt plaatsen.Bijzettafels heb je in tal van varianten. Van een eenvoudige kleine tafel, tot een een opvallende design tafel. We kijken hier naar de mogelijkheden.

Wat is een bijzettafel?

Een bijzettafel is zo divers in stijl en toepassing dat het moeilijk is er een definitie van te geven. In de meeste gevallen gaat het om een kleine lage tafel die je in principe overal kunt plaatsen. De bijzettafel lijkt qua toepassing nog het meest op de salontafel. Hij is laag en wordt vaak gebruikt om er glazen, kopjes en tijdschriften op neer te leggen.

Een bijzettafel is echter veel kleiner dan een salontafel. Een salontafel is een aandachttrekker in de huiskamer, de bijzettafel is vooral praktisch.

Toch heb je ook bijzettafels in alle designs en stijlen, van modern tot klassiek. Vanwege hun functie als 'neerzetplek' van een kopje of krant zijn ze over het algemeen zeer laag, niet veel hoger dan de zitting van een bank of stoel.Glazen bijzettafel

Een voorbeeld van een moderne bijzettafel is de bijzettafel van glas. Door zijn geringe afmetingen leent een bijzettafel zich goed voor een uitvoering in glas. Het voordeel van glas is dat het zich makkelijk aanpast in een interieur.

Houten bijzettafel

Een houten bijzettafel komt echter vaker voor. In tal van kleuren en houtsoorten. Bijvoorbeeld een bijzettafel van licht eiken, maar ook de witte bijzettafel is erg gewild.

Kijk in het bovenstaande overzicht naar een uitgebreide selectie van leuke bijzettafels.

Zie ook: Meer woonkamer tips
Menu :