Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een slow cooker (crockpot) kopen

Een slow cooker (crockpot) kopen

Een slow cooker (slowcooker of crockpot) is een elektrisch apparaat waarmee je een heerlijke stoofpot kunt maken. Dat slow cook kun je heel letterlijk nemen, je kunt het gerecht een hele dag in de slow cooker laten garen.


Wij kijken hier naar de beste slow cookers, hun kenmerken en hun prijzen.


In een slowcooker (ook wel crockpot genoemd) kun je 's morgen alle ingrediënten doen en hem aanzetten. Als je dan 's avonds thuiskomt heb je een heerlijke stoofpunt en kun je meteen aan tafel. Veel slowcookers beschikken ook over een timer zodat je ze halverwege de dag automatisch kunt laten inschakelen.

Deze ideale elektrische keukenhulp bestaat uit een aardewerk binnenschaal en een buitenpan van metaal. Deze buitenpan van de slow cooker is voorzien van een verwarmingselement en van een thermostaat die de temperatuur continue op de gewenste stand houdt. Deze thermostaat zorgt er voor dat het veel heel constant gestoofd wordt zonder aan te branden of aan te koeken.

Een slow cooker is veilig

Een pan laat je niet graag op het vuur staan als je uit huis gaat, maar een slow cooker is daarvoor ontwikkeld.


Koken met een sslow cooker is smakelijk

Doordat de gerechten langzaam op een vrij lage temperatuur wordt gestoofd worden vlees en andere ingrediënten bijzonder mals. Smaken komen door deze langzame bereiding ook veel beter tot hun recht.

Met een slowcooker kun je heel veel maken. Stoofpotten natuurlijk, maar ook stoofperen, soep, pastei, cheescakes en brownies.


Standen van een clow cooker

Slowcookers bevatten vaak een Low stand (80 graden) en een High stand (90 graden). Sommige hebben ook een mediumstand. Dat is dan geen 85 graden (wat je zou denken), maar een stand die er voor zorgt dat het gerecht eerst in de Low stand wordt gestoofd en later automatisch doorschakelt naar de High stand.

Verder kennen veel slow cookers een warmhoudstand.

Beste merken slow cookers

Goede merken voor een slow cooker zijn BK, Solis, Royal VKB en Cuisinart. Je koopt een slow cooker voordelig bij de aanbevolen winkels.

Zie ook: Meer tips pannen en kookgerei
Menu :