Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips: Online een gourmetset / gourmetstel kopen

Tips: Online een gourmetset / gourmetstel kopen

Gourmetten is een populaire bezigheid met Kerst en andere winterse avonden. Een goed gourmetstel (ook wel gourmetset genoemd) is daarbij van groot belang. Maar ook de rest van het jaar is het leuk om het gourmetstel tevoorschijn te halen. Ook 's zomers buiten.


Daarom kijken we hier naar de mogelijkheden van gourmetsets en geven tips waarop te letten als je een gourmetstel koopt.


Goedkoop een goed goumetstel kopen

Natuurlijk wijzen we je tevens de weg naar de beste winkels om een gourmetset te kopen.

Wat is gourmet?

Iedereen kent gourmetten wel. Een gourmetset is een elektrische kookplaat die je op de eettafel kunt plaatsen en die is voorzien van een aantal kleine pannetjes. In deze gourmetpannetjes kan iedereen zijn vlees, groente en andere gerechten bereiden. 

Ook kun je op een gourmetstel kleine pannekoekjes bakken of een omelet maken. Eigenlijk kun je alle pan-gerechten met een gourmetset bereiden.

Voordelen van gourmetten

Het grootste voordeel van een gourmetset is natuurlijk dat je gezellig met een groepje mensen aan tafel samen gezellig je eten kunt bereiden. Je kunt met een gourmetstel experimenteren met combinaties en ingrediënten en creatief met eten bezig zijn.

Ook voor kinderen is gourmetten erg leuk om te doen. En leerzaam!


Gourmetpannetjes en de bakplaat

Het gebruik van de gourmetpannetjes is erg handig als je apart van elkaar wilt koken. De sappen van de gerechten van je mede-koks maken geen contact met jouw gerechten en iedereen heeft zijn eigen plekje op de gourmetset.

Je kunt er echter ook voor kiezen de gerechten direct op de gourmetplaat te bereiden. Een anti-aanbaklaag is wel gewenst als je het gourmetstel op deze manier wilt gebruiken. Zo'n anti-aanbak laag is dan ook standaard bij goede gourmet-stellen.

Het direct op de plaat grillen bij gourmetten komt meer in de buurt van het steengrillen. Je hebt natuurlijk veel meer kookruimte, maar het is lastiger om los van elkaar te experimenteren met het maken van lekkere gerechtjes, en dat is toch wel een beetje het basis-principe van gourmet.

Raclette

De raclette is een groot verschil tussen de verschillende gourmetstellen. Lang niet iedere gourmetset beschikt namelijk over een raclette. De raclette is een ruimte onder de gourmetplaat (en het verwarmingselement) waar je pannetjes kun neerzetten. De gerechten worden nu ook van boven verwarmd waardoor ze een grillsmaak krijgen. de raclette wordt vaak gebruikt om een plakje kaas over het gerecht te laten smelten of om stokbrood te roosteren.


Gourmetstel vorm

Vroeger was een gourmetset altijd rechthoekig van vorm, maar tegenwoordig komen ze ook vierkant, ovaal en zelfs rond voor. Vierkant en rechthoekig zijn optimaal voor het plaatsen van pannetjes. ronde en ovale gourmetsets zijn handig als je met een groter gezelschap rond het gourmetstel zit. Iedereen kan er dan beter bij.

Veel gourmetsets bieden ruimte aan 8 pannetjes, maar ook kleinerengourmetstellen (4 of 6 personen) of grotere varianten (10 of 12 personen) komen voor.

Beste merken gourmetsets

Tefal is het meest populaire merk gourmetstel. Princess scoort heel goed op prijs/kwaliteit verhouding. Andere populaire merken voor een gourmetset zijn Bestron, Proline, Cabanaz, Lagrange, Inventum, Severin, Tomado, Bestron en Tristar.

Kijk voor meer informatie en prijzen bij de beste winkels om een gourmetset te kopen.

Samenvatting:
Zoek je een goed gourmetstel / goede gourmetset? Hier vind je tips om het beste gourmetstel te kiezen en tips voor het goedkoop online kopen van die beste gourmetset. 
Menu :