Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Boorhamers voor boren, schroeven en slopen.

Boorhamers voor boren, schroeven en slopen.

Als er in harde steen of in beton geboord moet worden dan kan het voorkomen dat je er zelfs met een goede klopboormachine niet doorheen komt. Je hebt dan zwaarder elektronisch gereedschap nodig, namelijk een boorhamer (ook wel hamerboor genoemd).


Een boorhamer beschikt over een veel sterkere hamerfunctie dan een klopboormachine. Een sterke elektropneumatische hamerfunctie voor betere prestaties. Maar ook het gewone boorwerk kun je met een boorhamer doen.

Kijk hier voor alle boorhamers (tegen een lage prijs)

In het overzicht met aanbiedingen alle boorhamers vind je ze allemaal. Meer dan 200 van deze boormachines! En dat niet alleen, je kunt heel makkelijk de voor jou beste boorhamer tegen de laagste prijs uit dit enorme aanbod selecteren.

Bijvoorbeeld door te selecteren op merk. Metebo, Bosch, Makita, Ferm, Skil, Black & Decker en PowerPlus zijn toonaangevende fabrikanten van boormachines en boorhamers, maar er zijn meer goede merken.

Of selecteer op opties zoals een accu, zodat je snoerloos kunt boren, op boorhamers met afzuiging zodat je ook zonder stofzuiger schoon kunt boorhameren, of op pneumatisch boren. Ook kun je er selecteren op slagkracht en vermogen, maar ook (heel eenvoudig) op het soort klus dat je er mee wilt doen. Bijvoorbeeld boren in hout, beton, metselwerk en staal.

En nog meer selectiemogelijkheden? Ja, wat te denken van accu-capaciteit, het aantal slagen per minuut en heel veel meer. Vink aan wat je belangrijk vindt, en je krijgt een overzicht van alle boorhamers die voor jou geschikte boormachines zijn.

Overal in boren met een boorhamer

Met boorhamers (hamerboren) kun je boren in steen en beton waar je met een gewone boor niet door komt. Maar je kunt er ook gewoon een gaatje mee boren in hout, plastic of metaal. En je een boorhamer vaak als drilboor gebruiken.

De boorhamer als drilboor

Als je een boorhamer hebt waarmee je kunt hameren zonder dat de kop ronddraaid? Dan kun je er deze boorhamer ook als drilboor gebruiken. Veel boorhamers beschikken over deze handige functie. Ideaal voor het betere sloopwerk.

De boorhamer als schroefmachine, houtboor en metaalboor

Andersom kun je ook de hamerfunctie uitzetten maar de kop wel laten draaien. De boorhamer is nu een gewone, maar krachtige, boormachine waarmee je tevens kunt schroeven.

De beste boorhamers

Boorhamers zijn elektrische boormachines waarmee je krachtig kunt boren in harde materialen als steen, beton en graniet. Ze hebben een hoge slagkracht en zorgen zelf voor de slagenergie. Daarbij speelt de aandrukkracht van de gebruiker geen enkele rol. Je hoeft bij een boorhamer dus geen kracht uit te oefenen op de boorhamer wat het boren in harde materialen tot een lichte klus maakt.

>>> TIP: Bij Beste Boormachine Kopen vind je de beste winkels voor een boorhamer. test van boormachines, een boormachine keuzehulp en de Boormachine Top 10.Met name Bosch maakt heel goede boorhamers. Dit Duitse merk heeft zelfs enkele gepatenteerde technologie├źn zoals het SDS-systeem dat voorkomt dat de boor in de kop gaat slippen. Bosch is het topmerk op het gebied van boorhamers. Andere goede merken zijn Black & Decker, Makita en Skil.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor aanbiedingen van de beste boorhamers, de boormachine top 10, tests en veel meer informatie over boorhamers en andere boormachines.

Foto's: Bosch
Menu :