Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Matrassen: Voordelen en nadelen van verschillende soorten matrassen

Matrassen: Voordelen en nadelen van verschillende soorten matrassen

Een goed bed is belangrijk, maar of je comfortabel en gezond in een bed ligt wordt vooral door het matras bepaald. Aangezien je een heel groot deel van je leven in bed doorbrengt is een goed en gezond matras heel belangrijk.


Een goed matras bepaalt voor een groot deel of je uitgerust de dag begint. En ook voorkomt het rugklachten en andere lichamelijke klachten. Daarom kijken we hier naar de voordelen en nadelen van verschillende soorten matrassen.

Hier koop je goedkoop de beste matrassen

Alle soorten matrassen zijn te vinden bij aanbevolen winkels op Beste Matrassen Kopen.

Bij bovenstaande winkels kun je de matrassen onder andere selecteren op materiaal. Hieronder een overzicht van de voordelen en nadelen van verschillende soorten matrassen.

Latex matrassen

Een latex matras (ook wel schuimrubber matras genoemd) is een matras gemaakt van natuurlijk rubber of synthetisch rubber. Meestal is er sprake van een combinatie van beide rubbersoorten. Latex matrassen zijn erg veerkrachtig en rekbaar. Ze vormen zich dus goed naar het lichaam.

Natuurlijk rubber veert beter dan synthetisch rubber. Hoe meer natuurrubber hoe beter het matras op dit punt.

Polyeter matrassen

Een Polyeter matras is gemaakt van polyetherschuim. Dit is het goedkoopste type polyurethaan. Het zijn goedkope matrassen die echter snel hun hardheid verliezen. Ook geeft een polyeter matras weinig ondersteuning. Geen aanrader dus, tenzij je een goedkoop matras zoekt. Bijvoorbeeld voor een logeerbed.

Traagschuim matrassen

Traagschuim heeft als eigenschap dat het zachter wordt door warmte. Een traagschuim matras vormt zich daardoor uitstekend naar het lichaam. Daardoor zijn er nauwelijks drukpunten en hoef je minder van houding te veranderen in je slaap. Het gevolg is dat je beter en dieper slaapt. Een nadeel van een traagschuim matras is is dat je minder makkelijk draait in je slaap. Je ligt immers min of meer in het matras.

Koudschuim matrassen

Officieel heet dit een High Resilience (HR) matras. Koudschuim is erg veerkrachtig. Door zijn onregelmatige open celstructuur ademt koudschuim goed en voert het goed vocht af. In een koudschuim matras vormt zich geen kuil. Een koudschuim matras ligt erg comfortabel, is gezond en gaat lang mee. Een aanrader!

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen beddenwinkels voor meer informatie en prijzen van verschillende soorten matrassen.
Menu :