Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verstelbare lattenbodem: Informatie en tips

Verstelbare lattenbodem: Informatie en tips

Lees je graag een boek in bed? Of kijk je graag in bed televisie? Dan is een bed met een verstelbare lattenbodem iets voor je. Nagenoeg ieder bed is te voorzien van een verstelbare lattenbodem. Zo maak je van je gewone bed een verstelbaar bed.


Ook kun je een verstelbare lattenbodem gebruiken om 's nachts met je benen wat hoger te slapen. Dit werkt goed tegen vermoeide benen.

Een verstelbaar bed dankzij een verstelbare lattenbodem

Met een verstelbare lattenbodem maak je van je bed een verstelbaar bed. En duur hoeft zo'n verstelbare lattenbodem helemaal niet te zijn. Zelfs elektrisch verstelbare lattenbodems zijn tegenwoordig heel betaalbaar.

Kijk maar bij de beste online beddenwinkels voor de mogelijkheden en prijzen van voordelige lattenbodems van hoge kwaliteit.

Alle verstelbare lattenbodems

Op zoek naar een goede lattenbodem tegen een lage prijs?  In het overzicht met aanbiedingen alle lattenbodems vind je de gegevens van meer dan 450 lattenbodems waaronder ruim 100 elektrisch verstelbare lattenbodems en circa 20 met de hand verstelbare lattenbodems (bij opties kun je aangeven wat voor soort lattenbodem je wil).

Je vindt daar alle soorten lattenbodems voor alle maten bedden. Een lattenbodem voor een éénpersoons bed, een lattenbodem voor een twijfelaar en zelfs een lattenbodem voor een tweepersoons bed. Een brede lattenbodem voor een tweepersoonsbed is echter normaal gesproken niet verstelbaar, daarvoor dien je twee losse lattenbodems te kopen.

Via diverse (te combineren) selectieopties kun je heel makkelijk de voor jou beste lattenbodem tegen de laagste prijs vinden.

Meer ligcomfort dankzij verstelbare lattenbodems

Bij een verstelbare lattenbodem kun je het hoofdeinde en het voeteinde los van elkaar verstellen. Televisie kijken en lezen in bed is veel aangenamer als je je bed aan de achterkant in hoogte kunt verstellen. Zo kun je ontspannen en ondersteund in een veel plezierigere houding zitten. Ook voorkomt deze houding rugklachten.

Ook vinden veel mensen het plezierig om iets met de benen omhoog te slapen en/of met de bovenzijde iets hoger. Met de benen omhoog slapen is een goede remedie tegen zware en vermoeide benen. Het voeteinde 5 tot 10 centimeter verhogen werkt hierbij zeer verlichtend.

Het met een hoger voeteinde of hoofdeinde slapen is overigens minder geschikt voor buikslapers.

Handverstelbare lattenbodem en elektrisch verstelbare lattenbodem

Het verstellen kan met de hand gebeuren of elektrisch. Met de hand verstelbare lattenbodems zijn goedkoper maar het is niet zo plezierig als je telkens met de hand het bed moet verstellen. Vooral niet als je 's nachts besluit in een andere stand te gaan liggen. Je moet dan het bed uit, je matras optillen en met de hand de stand aanpassen. Bij een elektrisch verstelbare lattenbodem kun je dit vanuit je bed met een afstandsbediening doen.

Geschikte matrassen voor een verstelbare lattenbodem

Een lattenbodem vereist wel een geschikt matras. Bij het verstellen van het bed wordt het matras namelijk een stukje gevouwen. Meestal is dit bij een modern matras geen enkel probleem. De meeste lattenbodems zijn tegenwoordig immers verstelbaar, maar het is wel verstandig om hier bij de aanschaf van een nieuw matras even bij stil te staan.

Kijk bij de bovengenoemde beste online beddenwinkels voor alle prijzen en mogelijkheden.


Zie ook: Meer tips slaapkamer


Samenvatting:
Hier vind je informatie over de verstelbare lattenbodem. Met een verstelbare lattenbodem kun je je bed in leesstand zetten door de achterkant hoger te zetten. Of je kantelt juist de achterkant van het matras iets omhoog om je benen rust te geven. Hoewel de handmatig verstelbare lattenbodem ook nog te koop is zijn de meeste verstelbare lattenbodems tegenwoordig een elektrisch verstelbare lattenboden. Hier boven vind je ze allemaal (en ook de niet verstelbare lattenbodems) tegen een lage prijs, met alle gegevens en goede mogelijkheden om je beste verstelbare lattenbodem te vinden en goedkoop te kopen.
Menu :