Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij het kopen van tv meubels

Tips voor bij het kopen van tv meubels

Een tv meubel is tegenwoordig meer een multimedia centrum in huis. Veel televisies zijn gekoppeld aan een homecinema-set en ook een dvd-speler of blu-ray speler, een digitale ontvanger, een losse speaker, een gameconsole, een mediaplayer en nog veel meer beeld- en audio-apparatuur wil tegenwoordig een plek in de buurt van de televisie.


Dit alles moet een plekje kunnen vinden in een tv meubel. Daarom geven we hier informatie over tv meubels en geven tips waar je rekening mee moet houden als je een tv meubel gaat kopen.

De prijzen van tv meubels

TV meubels heb je in alle prijsklassen, van eenvoudige tv kasten van een euro of 150 tot exclusieve design meubels met een prijskaartje van boven de 1.000 euro. Vooral het materiaal maar ook het naamkaartje van de designer en de fabrikant zijn hierbij van belang. Wil je weten wat er te koop is, maar wil je niet te veel betalen? Kijk dan bij de aanbiedingen van TV meubels voor een compleet overzicht met honderden televisiemeubels.Het materiaal van tv meubels

Zoals gezegd is het materiaal erg belangrijk voor de prijs. Wil je een tv meubel van massief eiken, van teak-hout of ga je voor glas, metaal of kunststof? De keuze is enorm.

De televisie neemt in veel woonkamers een prominente plaats in, en daarmee zijn ook de tv meubels zeer aanwezig in het interieur. Het is dus belangrijk te kiezen voor een televisie meubel dat geen stijlbreker is. Het mixen van klassiek en modern kan heel mooi zijn, maar zet geen modern tv meubel in een interieur dat verder uitsluitend klassiek is ingericht. Laat het tv-meubel deel uitmaken van de totale inrichting van de ruimte.Het wegwerken van draden in een tv meubel

Hoewel apparatuur steeds draadlozer wordt zullen er altijd de nodige draden en snoeren blijven lopen. Denk bijvoorbeeld maar aan de stroomsnoeren van de vele apparaten die in tv meubels worden geplaatst. Let er dus bij het kopen van een tv meubel op dat de draden goed weggewerkt moeten kunnen worden. En denk er aan dat een glazen meubel minder verbergt dan een afgesloten tv kast.


De ergonomie van tv meubels

Iedereen let op het uiterlijk van tv meubels, maar de ergonomie wordt meestal vergeten. Toch is deze heel belangrijk, want als je op een avond uren televisie kijkt en daarbij in een verkeerde houding zit is dat niet goed voor je lichaam. De beste houding om naar een televisie te kijken is licht naar beneden. Dit verklaart waarom veel tv meubels zo laag zijn.


Een ander ergonomisch punt van tv meubels is het indirecte licht dat het televisiekijken plezieriger maakt. Daarom wordt er vaak een lamp schuin achter een televisie geplaatst. Tegenwoordig is er echter een modernere oplossing in de vorm van led-strips. Deze strips met led-lampjes kun je onder het tv meubel plaatsen of achter een paneel of stijl van het meubel.


Indeling van tv meubels

En natuurlijk is de indeling van een tv meubel erg belangrijk. Niet alleen de televisie moet er in of op passen, maar ook alle andere video-apparatuur en audio-apparatuur die daarbij in de buurt moet staan. Vergeet daarbij ook de digitale ontvanger en de gameconsole niet.

Kijk voor alle prijzen en mogelijkheden bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van TV meubels.

Zie ook: Meer tips design woonkamer
Menu :