Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Combi magnetrons, tips en informatie

Combi magnetrons, tips en informatie

Met een magnetron kun je snel en eenvoudig voedsel en dranken warm maken, maar met een combi magnetron is nog veel meer mogelijk. Je kunt er complete gerechten mee klaarmaken.


Hier kijken we naar de verschillende soorten magnetrons, de functies die combi magnetrons bieden en we geven tips en informatie waarmee je rekening kunt houden als je een magnetron koopt.

Vind de beste combi magnetron

Kijk in het overzicht alle magnetrons en ovens voor onder andere een overzicht met alle aanbiedingen van combi magnetrons. Je vindt daar alle gegevens, prijzen, specificaties, maar ook reviews en ervaringen van gebruikers van iedere magnetron. De informatie over circa 175 vrijstaande combi magnetrons en een kleine 100 inbouw combi magnetrons is hier te vinden.

Bovendien kun je er heel makkelijk de voor jou beste magnetron tegen de laagste prijs vinden door je wensen en eisen aan te vinken. Selecteren kan op een combinatie van al je wensen zoals inhoud, prijs, merk, maten, vermogen, maar ook op functies zoals een grillfunctie, ontdooifunctie, hete lucht functie, crisp functie, stoomtoevoeging, draaiplateau en boven en onderwarmte. Ook kun je selecteren op de kant die de deur op scharniert, op de ovenstanden en nog veel meer relevante eigenschappen voor het kiezen van de voor jou beste combi magnetron.

Wat is een combi magnetron?

Wil je een magnetron om alleen voedsel en drinken mee op te warmen? Of wil je met je magnetron ook kunnen bakken, grillen en braden. In het tweede geval dien je voor een combi-magnetron te kiezen. Een standaard magnetron (ook wel solo-magnetron genoemd) is namelijk alleen geschikt om op te warmen. Handig voor een glas melk of een opwarmmaaltijd of voor het ontdooien van brood, maar wil je maaltijden gaan bereiden in de magnetron, dan heb je een combi magnetron nodig.

Een combi magnetron is een combinatie van een gewone magnetron en een oven. Maar kijk uit, lang niet iedere combi magnetron biedt dezelfde mogelijkheden. Je hebt een groot aantal functies zoals hetelucht, grill, stoom en crisp die lang niet op alle combi magnetrons aanwezig zijn. Hieronder meer informatie over deze functies.

Hete lucht magnetrons

Standaard wordt bij een combi magnetron het eten bereid met een combinatie van bovenwarmte en onderwarmte. Veel combi magnetrons kun je ook als heteluchtoven gebruiken. De warmte in de magnetron wordt hierbij door een ventilator in de achterwand gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld.

Grill magnetrons

Bij veel combi-magnetrons kun je grillen. Deze zorgt voor een krokant korstje om het voedsel. Vooral bij vlees en vis is dit erg plezierig. Dit voedsel is dan meteen minder vet.

Crisp magnetrons

Crips is een variant op de grill-functie van een magnetron waarbij een speciale crispplaat wordt gebruikt. Het hele gerecht krijgt bij de crisp-functie een knapperige bovenlaag. Microgolven zorgen ondertussen voor de garing

Stoom magnetrons

Met sommige combi magnetrons is het mogelijk voedsel te stomen. De combi magnetron brengt dan water aan de kook en houdt deze op een dusdanige temperatuur dat het water blijft stomen. Op deze manier is het mogelijk om in een magnetron eten gaar te stomen.

Waar nog meer rekening mee houden?

Naast de verschillende mogelijkheden die een combi magnetron biedt zijn er nog meer zaken waarmee je rekening moet houden als je een magnetron koopt. Hier een kort overzicht van enkele functies die kunnen bepalen of je een magnetron plezierig vindt in het gebruik.

Inhoud van de magnetron

De inhoud van een magnetron is erg belangrijk. Gewone magnetrons (voor opwarmen) zijn vaak compact, maar combimagnetrons hebben vaak grotere afmetingen omdat er er schalen in moeten passen. Ook vraagt een crisp-plaat de nodige ruimte zodat magnetrons met een crisp-functie vaak wat groter zijn. Koop een magnetron nooit te klein, want dan krijg je later spijt. Schalen met eten, pizza's, taartvormen, ze moeten allemaal passen wil je de combi magnetron er voor kunnen gebruiken. De grootte van het draaiplateau geeft een goede indicatie van de ruimte.

Draaiplateau

Het draaiplateau van een magnetron zorgt er voor dat de microgolven gelijkmatig worden verdeeld. Bij duurdere magnetrons wordt dit ook wel eens bereikt door een roterende antenne.

Uitgestelde start

De uitgestelde start is een heel handige functie bij een magnetron. Je laat hierbij de magnetron op een  bepaalde tijd een bepaald programma uivoeren. Met een magnetron met uitgestelde start kun je er voor zorgen dat het eten klaar is als je thuis komt.

Vermogen van de magnetron

Het vermogen van een magnetron bepaalt hoe snel eten en drinken wordt opgewarmd. Het maximaal vermogen ligt meestal tussen de 700 en 900 watt.

Tiptoetsen

Tiptoetsen zien er mooi uit op een magnetron, maar ze hebben nog een groot voordeel. Een plateau met tiptoetsen is veel beter en makkelijker schoon te maken dan losse knoppen waar vuil achter gaat zitten.

Geheugenfunctie

De combi magnetron beschikt over een aantal standaardprogramma's. Bij een magnetrons met geheugenfunctie kun je hier zelf eigen programma's aan toevoegen. Je hoeft je veelgebruikte instellingen zodoende maar één maal in te voeren. De volgende keer kies je gewoon voor het betreffende programmanummer.

Kinderbeveiliging

Bij een kinderbeveiliging schakel je via één knop alle andere knoppen aan of uit. Dit voorkomt dat kleine kinderen je avondeten doen mislukken.

Inbouw magnetron of losse magnetron

Let op, er is een duidelijk verschil tussen een inbouw magnetron en een op zichzelf staande magnetron. Een losse magnetron kun je niet zo maar inbouwen, ze moeten namelijk hun warme lucht kwijt kunnen raken.

Goedkoop een magnetron kopen

Wil je goedkoop de beste magnetron kopen? Kijk dan op Beste Magnetron Kopen. Daar vind je de beste en goedkoopste winkels, een Magnetron Keuzehulp en de Magnetron Top 10. Alle hierboven besproken soorten magnetrons zijn op Beste Magnetron Kopen te vinden.

Kijk in het bovenaan genoemde Beste Magnetron Kopen voor meer informatie en alle prijzen.

Zie ook: 
Samenvatting:
Met een goede combi magnetron kun je meer dan alleen opwarmen. Kijk hier voor de beste combi magnetron. Met de beste combi magnetron uit de test en tips, magnetron aanbiedingen en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste combi magnetron.
Menu :