Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Beste schuurmachine kopen

Beste schuurmachine kopen

Een schuurmachine is een handig stuk elektrisch gereedschap waarmee je oude verflagen kunt verwijderen en om hout glad te maken. Maar er zijn vele soorten en modellen schuurmachines op de markt. Welke schuurmachine kun je het beste kopen?


Wij kijken hier naar de verschillende soorten elektrische schuurmachines, en na de eigenschappen waarmee je rekening moet houden als je een nieuwe schuurmachine koopt.


>>>  TIP: Kijk op Beste Schuurmachine Kopen om te zien wat er aan schuurmachines te koop is en wat deze apparaten kosten.Tevens vind je er een Schuurmachine Keuzehulp en de Top 10 van schuurmachines.

Soorten schuurmachines

Bij Beste Schuurmachine Kopen vind je verschillende soorten elektrische schuurmachines. Allereerst een korte uitleg van deze verschillende schuurmachines:

Vlakschuurmachine

Zoals de naam al doet vermoeden is de vlakschuurmachine vooral geschikt voor vlakke oppervlakten. Een vlakschuurmachine beschikt over een rechthoekige zool die excentriek bevestigd zit aan de as van de elektromotor. Deze verbinding zorgt vooor een trillende beweging.

Excentrische schuurmachine

Dit is een schuurmachine om snel en grof mee te schuren. De excentrische schuurmachine heeft een circelvormige zool. Deze zorgt voor een beweging die niet alleen trilt maar ook draait.

Driehoekschuurmachine of deltaschuurmachine

Bij een driehoekschuurmachine of deltaschuurmachine is de zool driehoekig met afronde zijdes. Ook is de zool, en daarmee de schuurmachine, kleiner dan de bovengenoemde schuurmachines. Mede daarom kun je met een deltaschuurmachine makkelijker op moeilijk te bereiken plaatsen komen.

Multischuurmachine

Via opzetstukken kan deze schuurmachine ingezet worden als de schuurmachines hier boven.

Bandschuurmachine

Een bandschuurmachine werkt volgens een heel ander principe. Deze schuurmachine werkt met twee rollen. Één van deze twee rollen wordt direct door een motor aangedreven. Tussen beide rollen bevindt zich een schuurband die over de rollen draait.

Factoren van belang bij het kopen van een schuurmachine

Wat is er bij het kopen van een schuurmachinesbelangrijk om te weten? Hier een aantal punten waarmee je rekening dient te houden bij de aanschaf van een elektrische schuurmachine.

Vermogen van een schuurmachine

Hoe krachtiger de motor hoe hoger het vermogen en hoe beter een machine schuurt. De betere schuurmachines scoren boven de 300 watt. Maar kijk uit, het vermogen is niet de enige factor die een rol speelt of een schuurmachine goed zijn werk doet.

Het toerental van de schuurmachine

Het toerental is in dit geval het aantal bewegingen van de schuurmachine per minuut. Dit is vooral van belang voor de tijd die het duurt om een voorwerp te schuren. Hoe hoger het toerental, hoe sneller je klaar bent met schuren. De beste schuurmachines hebben een toerental boven de 20.000 tpm.De schuurdiameter

De schuurdiameter is de uitslag van de schuurzool in millimeters. Hoe hoger de schuurdiameter hoe verder de uitslag van de zool en hoe vrijer deze schuurzool kan bewegen.

Met of zonder accu

Een accuschuurmachine kan ook zonder stroomdraad werken, maar ook hier geldt het bekende nadeel van accugereedschap, een schuurmachine met een accu is minder krachtig dan een schuurmachine met een stekker.

Met of zonder stofzuiger

Heel praktisch zijn de schuurmachines met geintegreerde stofzuigers. Het alternatief is een geintegreerde stofzak die het schuurstof opvangt.


Beste schuurmachines

De beste merken voor een schuurmachine zijn Bosch, Black & Decker en Skil. Andere goede merken zijn Metabo, Makita, AEG en Hitachi. 

Kijk in het bovenstaande Beste Schuurmachine Kopen voor alle informatie en prijzen.


Zie ook:

Samenvatting:
Hier vind je alle informatie over het kiezen en goedkoop kopen van je beste schuurmachine, waaronder de beste schuurmachine uit de test en de beste winkels om online een schuurmachine goedkoop te kopen. Ook geven we tips waar op te letten als je je beste schuurmachine kiest.


Menu :