Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Elektrische dekens. Informatie, tips en aanbiedingen.

Elektrische dekens. Informatie, tips en aanbiedingen.

Als de nachten langer en vooral ook kouder worden is het tijd om het elektrisch deken weer tevoorschijn te halen. Elektrische dekens zorgen er voor dat je hele winter geen koud bed tegenkomt.


Wij kijken hier naar verschillende soorten elektrische dekens. Ook geven we tips en informatie voor als je een elektrisch deken wilt kopen en wijzen je de weg naar de aanbiedingen van verschillende winkels.

Elektrische bovendekens en elektrische onderdekens

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. De verwarmingsdekens die je op je gewone deken legt, en waar je dus onder slaapt, kom je in Nederland en België niet veel meer tegen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika.

Hier slapen we echter bovenop het elektrisch deken. Ook dat kan op verschillende manieren. Je hebt de elektrische dekens die je tussen onderlaken en matras legt en je hebt elektrische dekens die je bovenop het onderlaken legt. Dit zijn een soort elektrische kruiken die voor je gaat slapen van het bed af moet halen. Deze elektrische dekens zijn veel minder makkelijk in het gebruik en worden dus veel minder verkocht.

Aanbiedingen van elektrische dekens

Veel winkels hebben momenteel aanbiedingen van elektrische dekens. Wil je weten waar je voordelig een goed elektrisch deken kunt kopen? Kijk dan in het overzicht met aanbiedingen van elektrische dekens.

Alleen het bed voorverwarmen

Je kunt een elektrisch deken op twee manieren gebruiken. Je kunt het deken alleen gebruiken om het bed voor te verwarmen. Je stapt dan 's avonds in een heerlijk warm bed, maar je schakelt de verwarming van het deken vervolgens uit en houdt met je eigen lichaamswarmte het bed op temperatuur. Je kunt er ook voor kiezen het bed de hele nacht het bed te laten bijverwarmen. Ideaal voor koukleumen.

Tip: het bed ontvochtigen

Als je slaapt wordt je bed vochtig van het vocht dat je uitzweet, of je nu een elektrisch deken gebruikt of niet. Elektrische dekens zijn heel handige hulpmiddelen om het matras van dit vocht te ontdoen. Je hoeft daarvoor het elektrisch deken alleen maar even aan te zetten.

Polyester elektische dekens

De meeste elektrische dekens zijn gemaakt van polyester. Voordelen van polyester dekens is dat deze vochtbestendig zijn en heel lang meegaan. Polyester heeft echter ook nadelen , het voelt wat stug aan en ademt niet zo goed. Ook voert dit materiaal het lichaamsvocht minder goed af.

Katoenen elektrische dekens

Katoen heeft al deze nadelen niet. Katoenen elektrische dekens zijn dus beter maar ook duurder. Ze voeren het vocht veel beter af, ademen bijzonder goed en katoen is een zacht materiaal. Nadeel van katoenen elektrische dekens is dat ze sneller afkoelen.

Wollen elektrische dekens (teddy)

Teddy elektrische dekens zijn dekens van een soort (kunstmatige) wol. Deze elektrische dekens zijn zacht, warm en zeer aangenaam. teddy wollen elektrische dekens houden de warmte heel lang vast. Deze elektrische dekens zijn het meest comfortabel maar ze laten evenals polyester het vocht minder goed door.

Waar moet je nog meer op letten als je een elektrisch deken koopt?

Zo zijn er nog wat keuzes die je moet maken als je een elektrisch deken koopt. Een overzicht:

Wil je een éénpersoons of tweepersoons elektrisch deken?

Wil je het deken delen met je partner of ga je samen onder het elektrieke deken? Niet iedereen is gecharmeerd van een elektrisch deken en niet iedereen heeft dezelfde wensen voor wat betreft temperatuur. Met twee éénpersoons elektrische dekens ben je veel flexibeler dan bij een tweepersoons elektrische deken. Je kunt dan alles los van elkaar regelen.

Elektrische dekens met voetverwarming

Heel luxe zijn de elektrische dekens die apart regelbare voetverwarming hebben. Natuurlijk zijn deze duurder, maar ze zijn ideaal voor mensen met koude voeten.

Anti allergie elektrische dekens

Ben je allergisch voor bijvoorbeeld huisstofmijt? Kies dan voor een anti allergisch elektrisch deken. Deze zijn dusdanig bewerkt dat het materiaal bestand is tegen huisstofmijt. Ook is de stof huidvriendelijk.

Elektrisch deken in de wasmachine

Het is nauwelijks nog een overweging, want bijna alle elektrische dekens kunnen tegenwoordig in de wasmachine. De elektronische bediening kan dan meestal worden afgenomen voor het wassen.

Goedkope elektrische dekens

Kijk voor goede maar goedkope elektrische dekens bij de eerder genoemde aanbiedingen.

Menu :