Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Zonnepanelen leveren geld op

Zonnepanelen leveren geld op

Zonnepanelen op je dak plaatsen is een heel goede investering. Dankzij dalende prijzen en een subsidie van de overheid zijn de kosten relatief laag en kunnen deze snel worden terugverdiend.



Na zeven a tien jaar heb je zoveel aan stroomkosten bespaard dat de zonnepanelen en benodigde apparatuur zijn terugverdiend. Alles wat je dan nog bespaart is pure winst.

Kosten snel afgeschreven, daarna is alles pure winst

En dan kan je nog ruim 20 jaar met je zonnepanelen doen. Want zonnepanelen gaan zo'n 30 jaar mee. Een uitstekende investering dus.

Rekenvoorbeeld

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen bedragen bij een gemiddeld huis zo'n 5000 euro. Door de zeer hoge besparing om stroom heb je dit al in 7 a 10 jaar terugverdiend. Momenteel is het plaatsen zelfs extra interessant door het (tijdelijke) lage BTW-tarief voor de arbeidskosten van het installeren. Ook op de zonnepanelen zelf geeft de overheid een flinke subsidie. Door bezuinigingen is het ook hierbij belangrijk niet te lang te wachten met het plaatsen van zonnepanelen. Je weet immers niet hoe lang de subsidie op het plaatsen nog gegeven wordt.

Wil je exact weten wat zonnepanelen voor je huis kosten? Vraag dan gratis 5 offertes aan bij specialisten uit jouw regio. Het aanvragen van deze offertes is gratis en geheel vrijblijvend.
Menu :