Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Meubels voor in de hal

Meubels voor in de hal

Een huis kom je meestal via de hal of gang binnen. Maar vreemd genoeg is de hal of gang vaak een ondergeschoven kindje als het op inrichten aankomt.


Toch zijn er voor de hal ook mooie meubels te koop. Hier een overzicht met tips voor leuke meubels voor de hal of gang.

Kapstok

Een van de eerste meubelstukken die je bij het betreden van een huis passeert is de kapstok. En zo´n kapstok kan er heel verschillend uitzien. Soms is een kapstok niet veel meer dan een paar haakjes aan de muur, maar je hebt ook schitterende design kapstokken van chroom, metaal en gietijzer. 


kapstok met hoedenplank

kapstok met hoedenplankKapstokken kunnen aan de muur bevestigd zijn, maar je hebt ook staande kapstokken die je makkelijk kunt verplaatsen. Let ook eens op de vele leuke kinderkapstokken.
Kijk hier voor aanbiedingen van kapstokken

Schoenenkasten en schoenenrekken

Zoals je je jas kwijt kan aan een kapstok, zo zijn er schoenenkasten en schoenenrekken voor de schoenen en laarzen. Met een schoenenkast of schoenenrek voorkom je dat schoenen en laarzen rommelig in de hal of gang slingeren. Dat ziet er niet alleen slordig uit, maar in de hal rondslingerende schoenen kunnen ook makkelijk beschadigen. Met schoenrekken en schoenkasten voorkom je dit.


Schoenenrek deur

Schoenenrek aan deur (HT Productions)


Het grote verschil tussen schoenenkasten en schoenenrekken is dat bij een schoenenrek de schoenen en laarzen nog in het zicht staan terwijl schoenenkasten afgesloten zijn. Deze kasten tonen wat netter en houden je schoenen beter stofvrij maar zijn duurder dan rekken. Schoenenkast voor 36 paar schoenen (Songmics) 


Zowel de schoenkasten als schoenrekken zijn er in meerdere formaten en gemaakt van verschillende materialen. Hout kom je veel tegen, maar ook metaal en staal. De hier boven getoonde schoenenkast heeft een stoffen behuizing.
Kijk hier voor aanbiedingen van schoenenkasten en schoenenrekken
 

Halkasten

Daarnaast zijn er voor meer algemeen gebruik ook speciale kasten voor in de hal. Het verschil tussen deze halkasten en algemene kasten is dat de halkasten wat compacter zijn. Een hal is immers vaak een kleine ruimte waarin geen grote kast past. 

Ook is een halkast vaak voorzien van een spiegel en heeft het een speciale indeling die geschikt is voor het opbergen van schoenen en jassen. Ook een commode of een dekenkist kunnen dienst doen als halkast.
Kijk hier voor aanbiedingen van halkasten

Sidetables

Verder kun je ook een smalle tafel in de hal of gang plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een sidetable, een siertafel die geen andere functie heeft dan mooi zijn en als ondergrond te dienen voor foto´s, vaasjes, beeldjes, kaarsen en andere decoratie. 

sidetable Vasagle

Vasagle sidetable


Een sidetable hoeft daarom helemaal niet breed te zijn. Deze meubelen kunnen gerust in een smalle gang of hal geplaatst worden.
Kijk hier voor aanbiedingen van sidetables
Onderwerp:
De hal is de entree van je huis. Vergeet daarom de hal niet bij het inrichten van je huis. Er zijn heel mooie en ook functionele meubels voor de hal te koop. Hierboven vind je verwijzingen naar duizenden goede halmeubels zoals sidetables, schoenenkasten, schoenenrekken, halkasten en kapstokken. De mooiste meubelen om je hal of gang mee in te richten,

Menu :