Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Eettafels. Tips, informatie en aanbiedingen

Eettafels. Tips, informatie en aanbiedingen

De eettafel is het belangrijkste onderdeel van de eetkamer of eethoek. Eettafels zijn de plaats waar je eet, maar ook gezellig kan zitten, kan lezen of een spelletje kan spelen.

eettafels

Op eettafels moet je dus niet beknibbelen. Niet op het comfort, de vorm en het materiaal. En zeker niet op de ruimte. Hier geven we handige tips en informatie voor bij het kopen van een eettafel.

Een goede eettafel tegen een lage prijs

Eettafels heb je in alle formaten en alle prijsklassen. Maar of je nu voor een goedkope eettafel kiest of voor een grote exclusieve design-eettafel je wilt er nooit meer voor betalen dan nodig is.

Kijk daarom voor je een eettafel koopt in het overzicht met aanbiedingen van eettafels.

Ruimte voor een eettafel

Voor het gebruik kan een eettafel niet groot genoeg zijn. Het is heerlijk om volop ruimte te hebben. Voor extra gasten aan tafel, voor schalen met eten en voor decoratie, ruimte om de krant uit te spreiden. Maar hou er ook rekening mee dat de eettafel wel in de kamer moet passen, en dat je er ook op een plezierige manier makkelijk omheen kunt lopen, ook als er mensen aan tafel zitten.


Materiaal van eettafels

Eettafels kunnen gemaakt zijn van tal van materialen. Hout, glas, kunststof, metaal. Welk materiaal je kiest wordt bij de meeste mensen bepaald door hun persoonlijke smaak. Maar hou er rekening mee dat ook het gebruik een grote rol speelt. Eet je alleen aan de eettafel? Dan heeft de tafel weinig te leiden. Maar gebruik je de tafel ook als werkplek, spelen de kinderen er aan, of breng je een groot deel van de dag aan deze tafel door? Kies dan voor een stevige tafel van solide materiaal dat niet snel krast.

Glazen tafels kunnen er voor zorgen dat een kleine krappe eetkamer veel groter lijkt. Door het glas zie je de vloer en dat suggereert ruimte.

Een te grote eettafel in een kleine ruimte is niet aan te raden. De tafel maakt de ruimte vol en doet de kamer nog kleiner lijken dan dat hij in werkelijkheid is.


De vorm van eettafels

verreweg de meeste eettafels zijn rechthoekig. Kleine eettafels voor éénpersoons en tweepersoons huishoudens kunnen ook vierkant zijn. Maar er zijn meer vormen. Ronde tafels zijn erg gezellig om aan te zitten omdat er meer dorect contact is. Ook kiezen sommige mensen voor ronde tafels omdat ze bang zijn dat kleine kinderen zich aan de scherpe hoeken van een tafel bezeren.

Verder zijn er ovale tafels (die ook geen hoeken hebben) en tafels in bijvoorbeeld een q vorm.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van eettafels voor mooie eettafels voor weinig geld.

Zie ook: Alle tips eetkamer


Samenvatting:
Een nieuwe eettafel nodig? Bij de aanbieden van eettafels bovenaan vind je meer dan 4.000 mooie eettafels in alle stijlen, maten en soorten. Met alle informatie, prijzen, foto's en goede selectiemogelijkheden om jouw beste eettafel te vinden. Natuurlijk kun je er deze eettafels goedkoop online kopen.
Menu :