Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij het kopen van de beste zitbank

Tips voor bij het kopen van de beste zitbank

De aanschaf van een zitbank is altijd een belangrijke aanschaf. Een zitbank is een dominant meubelstuk in een zitkamer of huiskamer.


Een zitbank bepaalt voor een groot deel de sfeer van een kamer maar er zijn meer eisen aan te stellen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat een zitbank comfortabel zit.


Keuze uit meer dan 1.000 zitbanken

Wij geven hier tips waar op te letten als je een zitbank koopt. En in het overzicht van zitbanken vind je meer dan 1000 banken tegen interessante prijzen .

Bekleding van een zitbank

Zitbanken zijn meestal bekleed met stof, leer of kunstleer. De laatste twee zijn een stuk makkelijker schoon te maken en daarom aan te raden bij gezinnen met kleine kinderen. Bij peuters en kleuters gaat er nogal eens een beker Yoki Drink over de zitbank en er wordt regelmatig gesmeerd met jam en chocolade. Bij een stoffen bank, waarbij vlekken in de bekleding trekken, is dat een heel wat groter probleem dan bij een zitbank van leer of kunstleer.

Een alternatief is een afneembare hoes. Deze kan vervangen worden en is te wassen.

De grootte van een zitbank

Veel mensen gaan bij de aanschaf van een zitbank in de fout bij de grootte. In een grote ruime toonzaal lijkt een bank veel kleiner dan in de huiskamer. Een kleine bank blijkt dan ineens een enorm obstakel in de huiskamer. Meet dus goed de bank op en boots thuis de afmetingen van de bank na. Zet de salontafel en andere meubelstukken op de plaats waar je ze wilt hebben als de zitbank binnen is en bekijk het resultaat. Let er vooral op dat er voldoende loopruimte overblijft.

Hoekbank of normale zitbank?

Wil je thuis de inrichting nogal eens omgooien, dan kun je beter losse zitbank(en) aanschaffen dan een hoekbank. Losse banken, of een bank met bijpassende stoelen zijn namelijk veel flexibeler bij een 'metamorfose'.

Soorten zitbanken

We spreken hier over zitbank, maar je zou zo'n bank ook een ligbank of een relaxbank kunnen noemen. Het is maar waar je een bank voor gebruikt. Om languit op te liggen, om lui in te hangen, of zit je liever? Je favoriete houding is belangrijk bij de keuze van een bank. Lig je graag, dan kun je lage zijleuningen kiezen waarop je je hoofd kunt liggen. Hang je graag aan de zijkant half tegen de achterleuning en half tegen de zijleuning? Dan zijn zijleuningen die even hoog zijn als de achterleuning juist weer comfortabel.

Ook de diepte van de bank is belangrijk evenals de hoogte van de zitting. Tip: Ook als je een bank via internet koopt (wat heel voordelig is), test dan eerst wat banken in een showroom, en noteer welke hoogtes en dieptes je het fijnst vindt zitten.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor goedkope maar heel goede zitbanken.

Zie ook: Meer meubels woonkamer tips
Menu :