Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , , » Boekenkasten. Tips, informatie, aanbiedingen

Boekenkasten. Tips, informatie, aanbiedingen

Een boekenkast is een praktisch meubelstuk, maar het kan ook een heel mooi meubelstuk zijn. Een kast vol boeken geeft een woonkamer of studeerkamer stijl. Vooral als het een mooie boekenkast is.


De keuze aan boekenkasten en soorten boekenkasten is groot. Wij kijken hier naar wat er op dit gebied allemaal te koop is.

Wil je een duidelijk beeld van wat er allemaal aan boekenkasten te koop is voor zo min mogelijk geld. Kijk dan bij de aanbiedingen van boekenkasten.

Je vindt daar bijna 2.000 boekenkasten in alle stijlen, formaten en materialen, met goede mogelijkheden om uit dit enorme aanbied jouw beste boekenkast te selecteren. Hieronder wat tips en informatie voor bij het aanschaffen van deze persoonlijk beste boekenkast.

Brede en smalle boekenkasten

Er zijn heel brede boekenkasten te koop, maar ook heel smalle boekenkasten. Heb je veel ruimte om een kast te plaatsen en veel boeken om daarin te plaatsen, dan kan een brede boekenkast heel mooi in een kamer staan. 

Heb je weinig ruimte, dan zijn er smalle hoge boekenkasten te vinden waarin je toch veel boeken kunt bewaren. De hoogte in gaan is een goede manier om toch veel boeken te plaatsen, en deze boekenkasten zijn vaak nog mooi om te zien ook.


Librero hangende boekenkast

Open boekenkast of gesloten boekenkast

De meeste boekenkasten zijn open. Je kunt de boeken er gewoon in zien staan. Veel mensen vinden dit mooi, het is ook een manier om te pronken met je boekencollectie. Dit geldt echter niet voor iedereen. 

Je kunt er ook voor kiezen de boeken achter een deur te verbergen. Dit kan een houten deur zijn, maar ook een glazen deur. In het laatste geval zie je de boeken in de boekenkast wel, maar zijn deze ook stofvrij opgeborgen.

Design boekenkasten

Naast de standaard rechthoekige boekenkasten zijn er ook design boekenkasten met vaak opmerkelijke originele vormen. Voorbeelden van dit soort design boekenkasten zijn de aan de wand te bevestigen wandkasten van Maja Möbel of de uit kubussen opgebouwde kasten van Interlink SAS. Bij de bovengenoemde aanbiedingen vind je deze en andere design boekenkasten.


Interlink SAS vakkenkast

Stijlen boekenkasten

Boekenkasten zijn meestal van hout gemaakt, maar ook andere materialen komen voor zoals metaal en kunststof. De stijlen lopen uiteen van heel klassiek tot strak en modern.

Veel voorkomende stijlen zijn de metalen rekken die als boekenkast worden gebruikt en  houten vakkenkasten. Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van boekenkasten voor alle modellen.

Boekenkast op maat of standaard boekenkast?

Je kunt een standaard boekenkast kopen, maar ook een boekenkast op maat (laten) maken. De boekenkast helemaal bovenaan dit artikel is een boekenkast op maat van Lundia. Een boekenkast op maat kun je heel precies laten passen, bijvoorbeeld tussen twee deuren of tussen een raam en een muur.

Goede boekenkasten voor weinig geld kun je vinden bij de eerder genoemde aanbieders van boekenkasten.

Meer tips:

Foto bovenaan: Lundia boekenkast
Menu :