Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Open haard sets: Gereedschap voor de haard

Open haard sets: Gereedschap voor de haard

Bij een open haard hoort het nodige gereedschap. Een schep, een borstel en een haak om de houtblokken mee op te poken. En ook een grijper om het haardhout op te pakken maakt soms deel uit van zo'n set open haard accessoires.


Natuurlijk is zo'n open haardset niet zomaar gereedschap. Je wilt wel een haardset die goed bij de stijl van je open haard past.

Gelukkig zijn er prachtige sets van open haard gereedschap te koop voor weinig geld. Sets van edelstaal, RVS, gietijzer of ander vuurvast materiaal. Drie, vier, vijf of meervoudig open haard gereedschap (open haard bestek heet het officieel).


Hieronder vind je de meest voorkomende onderdelen van zo'n set open haard gereedschap en wat foto's van voorbeelden.


Relaxdays open haard set

Relaxdays open haard set (klassiek)De haak: Het meest gebruikte onderdeel van de open haardset. Hiermee pook je het dovende vuur weer op en/of reorganiseer je de haardblokken.

De tang: Nog beter geschikt voor het reorganiseren van het haardvuur is de tang. Hiermee pak je de al dan niet brandende blokken op om ze elders neer te leggen.

Practo openhaard set (modern)

Practo openhaard set (modern)


De schep: Is handig om de as uit de asla te scheppen. Niet echt voor het fijne werk, maar wel om grote hoeveelheden as weg te werken. Voor het kleinere gruis gebruik je de schep in combinatie met de haardborstel.

De bezem: Een kleine bezem of borstel. Met deze haardborstel veeg je de as op de schep.

Relaxdays open haardset

Relaxdays open haardset (klassiek)


De houtkorf: Maakt soms deel uit van de open haardset. Een mooie ijzeren korf waarin de houtblokken komen te liggen. Ziet er heel mooi en sfeervol uit, ook als je de haard niet gebruikt.

Zie ook: Meer tips voor een mooie woonkamer


Samenvatting:
Hier boven vind je een paar voorbeelden van open haard sets, gereedschap voor de open haard. Met dit open haard gereedschap maak je de open haard schoon en kun je het vuur eenvoudig en goed laten branden. Bij de bovenstaande selectie van mooi en goed open haard gereedschap vind je nog enkele tientallen van dit soort open haard sets.
Menu :