Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een glazen achterwand in de keuken

Een glazen achterwand in de keuken


Je keuken kun je een heel luxe uitstraling geven door een glazen achterwand te plaatsen. Zo'n glazen achterwand voor de keuken is een trend die sterk in opkomst is. Niet vreemd, want zo'n glazen achterwand ziet er niet alleen heel mooie en luxe uit, maar heeft nog meer voordelen.

Glas maakt je keuken groter

Tenminste, zo lijkt het. Glas reflecteert het licht in plaats van dat het het licht absorbeert. Dit zorgt voor een lichte en visueel grotere keuken. Dit effect wordt nog sterker als je spiegelend glas neemt, maar ook bij gewoon glas profiteer je al van dit voordeel.

Een glazen achterwand is makkelijk schoon te maken

Glas is glad, en in de meeste gevallen bestaat de achterwand uit één glasplaat. Hierdoor heb je geen voegen en naden. Dat is makkelijk schoon te maken en (heel belangrijk voor een keuken) heel hygiënisch.


Een glazen achterwand is mooi

Het ziet er gewoon heel mooi uit. Je kunt achter de glasplaat nog een materiaal als RVS of een mozaïek plaatsen. Zelfs een foto (eventueel zelf gemaakt) is mogelijk. Maar ook zonder die extra's ziet een glazen achterwand er schitterend uit.

Een glazen achterwand in de keuken kan iedere kleur hebben

Ook het glas zelf kan iedere kleur hebben. Je kunt een kleur kiezen die in de keuken zelf terugkomt, maar ook kiezen voor een kleur die juist heel mooi afsteekt.


Soorten glas voor de achterwand

Normaal gesproken wordt er gebruik gemaakt van kristal glas bij een glazen achterwand in de keuken. Dit glas is namelijk gezuiverd, extra helder en verkleurd niet. Ook andere glassoorten zijn in overleg mogelijk zoals floatglas, spiegelglas, gelaagd glas, draadglas en enkel figuurglas.  Vanzelfsprekend is het gebruikte glas gehard zodat het ook onder zeer hoge temperaturen niet barst. Het glas is vijf keer sterker dan normaal glas.

Meer weten? Kijk dan bij Een glazen achterwand in de keuken voor alle informatie, mogelijkheden en prijzen.


Foto's: Keukenglas

Zie ook: Meer keuken tips

Menu :