Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een open haard, met of zonder schoorsteen

Een open haard, met of zonder schoorsteen


Een vuur in de woonkamer is vooral in de winter een genot. Daarom hier een overzicht van verschillende haarden. Een schoorsteen is tegenwoordig niet meer nodig om een haard in een kamer te plaatsen.

Houthaard

De traditionele open haard. Hierin stook je hout of open haard blokken. Een houthaard of houtkachel wordt ook wel allesbrander genoemd.

Gashaard

Bij een gashaard is geen hout nodig. Hier is gas de brandstof. Om een gashaard op een echte open haard te laten lijken zijn er vaak kunst-houtblokken in aangebracht. Een goede gashaard lijkt sterk op een houthaard, maar mist de geur en de knapperen van echt vuur.

Bio-ethanol haard

Sterk in opkomst is de bio-ethanol haard. In tegenstelling tot andere haarden is er bij een bio-ethanol haard geen schoorsteen nodig. Bio-ethanol geeft namelijk geen enkele uitstoot. Dat betekent dat je een bio-ethnol haard ook gewoon op je slaapkamer of in een appartement kunt gebruiken.

Bio-ethanol is ook een goedkope brandstof. Het is per branduur zelfs goedkoper dan de openhaardblokken die je bij de supermarkt koopt. Ook de bio-ethanol haarden zijn heel goedkoop. Een simpele brander koop je al voor een paar tientjes.

Kijk bij de beste winkels om een haard te kopen voor alle informatie en prijzen van deze haarden.
Menu :