Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wat is een boxspring?

Wat is een boxspring?


Een groot deel van de bedden die tegenwoordig verkocht wordt betreft een boxspring (of boxspring combinatie zoals de officiƫle naam is). Er was een tijd dat deze boxsprings alleen in hotels te vinden was. Maar tegenwoordig hebben steeds meer mensen zo'n "hotelbed" thuis. Maar was is een boxspring precies?


De vertaling van het Engelse woord boxspring is "doos met springveren", en dat is precies wat de boxsprings zijn. Op deze doos met veren wordt een los (relatief dun) matras geplaatst. Dit topmatras koop je meestal samen met de boxspring, vandaar de naam boxspring combinatie.

Een boxspring kan in een ledikant (ombouw) worden geplaatst, maar meestal wordt de box gestoffeerd zodat deze mooi genoeg van zichzelf is.

>>> TIP: Kijk bij de beste boxspring kopen voor de beste (en goedkoopste) winkels voor een boxspring, een top 10 van beste boxspring bedden van dit moment en een boxspring zoekmachine.

Het matras van de boxspring

De boxspring is zoals gezegd alleen de "doos". Daar bovenop komt een matras dat is gevuld met pocketveren, traagschuim of koudschuim.

Wat zijn pocketveren?
Pocketveren zijn metalen veren die elk in een zakje opgeborgen zijn. Deze zakjes zijn in het midden aan elkaar gelijmd, maar staan verder los van elkaar. Hierdoor kunnen ze grotendeels los van elkaar bewegen wat het ligcomfort ten goede komt.

Een pocketveren matras heeft een zeer goede luchtcirculatie en blijft daardoor lekker koel in de zomer. Ook voeren ze transpiratievocht goed af en zijn ze comfortabel. Hoe meer veren het matras heeft hoe comfortabeler.

Wat is een traagschuim matras?
Traagschuim is een materiaal dat je steeds vaker bij matrassen tegenkomt. Traagschuim is van polyuethaan en beschikt over open cellen. Doordat de cellen niet zijn afgesloten kan de lucht weg als er op het matras wordt gedrukt. Dit zorgt voor een hoog ligcomfort en het matras komt makkelijk weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Traagschuim hete traagschuim omdat het zich langzamer aanpast aan de vorm van het lichaam en de temperatuur van het lichaam. Dit is een nadeel van een traagschuim matras. Een ander nadeel is dat het ventilerende vermogen van het matras in de loop der tijd afneemt.

Dat klinkt allemaal minder interessant, maar traagschuim is door zijn drukverlagende eigenschappen wel heel geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten en/of spieren.

Wat is een koudschuim matras?
Koudschuim matrassen zijn zeer elastische matrassen met een zeer goede ventilatie en luchtcirculatie. Ook neemt een koudschuim matras het vocht goed op. Zijn naam heeft koudschuim te danken aan het feit dat het niet snel de lichaamswarmte aanneemt. Dat is fijn in de zomer, maar wordt vaak minder gewaardeerd in de winter.

Koudschuim geeft ook veel ondersteuning omdat het zich goed naar het lichaam vormt.

Kijk voor alle soorten matrassen en boxsprings bij de bovengenoemde informatie om de beste boxspring te kopen.


Zie ook: 

Menu :