Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Boxspring bed kopen? Tips, informatie, aanbiedingen

Boxspring bed kopen? Tips, informatie, aanbiedingen

Informatie, tips, aanbiedingen en een test van boxspring bedden. Koop goedkoop de voor jou beste boxspring.

Bij beddenspeciaalzaken is tegenwoordig meer dan driekwart van de verkochte bedden een boxspring combinatie. Dat is een goede reden om eens te kijken wat een boxspring combinatie precies is, en wat de voordelen van een boxspring bed zijn.

Beste boxspring kopen

Want een boxspring heeft heel veel voordelen ten opzichte van een gewoon matras, en zo'n hoge boxspring staat bovendien ook nog eens heel fraai in de slaapkamer.

Wat is een boxspring?

Als we boxspring zeggen bedoelen we meestal een boxspring combinatie. Een boxspring is namelijk alleen de bodem van het bed. Bij een normaal bed is dat een houten lattenbodem of een metalen bode met veren.

Bij de boxspring is de bodem een compleet frame, meestal van hout soms van metaal, dat aan de binnenkant is voorzien van metalen veren. Bovenop deze box komt een matras te liggen. Deze matrassen moeten wel geschikt zijn voor gebruik op een boxspring, maar meestal koop je een compleet bed, een boxspring combinatie waar al een geschikt bijpassend matras bij zit.

Boxspring bed
Verder bestaat de boxspring combinatie vaak uit poten waarop de boxspring rust, eventueel een voor en achter board en soms een topmatras. Dit topmatras is in principe niet nodig maar wordt bij tweepersoons boxsprings vaak meegeleverd om de spleet tussen beide matrassen af te dekken.

De afwerking van de boxspring

Een boxspring combinatie kan met zijpanelen afgewerkt worden, de boxspring combinatie ziet er dan als een gewoon bed uit. Maar er zijn maar weinig fabrikanten die hier voor kiezen. Meestal wordt er voor gekozen de boxspring te voorzien van een mooie stoffen bekleding.

Voordelen boxspring

Een boxspring combinatie heeft vele voordelen ten opzichte van een normaal bed. Hier een korte opsomming
 • Een boxspring veert beter.
   
 • Een boxspring ventileert beter.
   
 • Een boxspring ligt comfortabeler, ook aan de randen.
   
 • Ook zonder topmatras is de naad tussen twee matrassen minder voelbaar.
   
 • Een boxspring is hoger, wat het in en uitstappen makkelijker maakt.
   
 • Een boxspring is een vlakke stevige ondergrond voor het matras.

 • Door het ontbreken van zijranden neemt het bed minder plaats in.
   
 • Een boxspring ziet er vaak mooier uit dan een gewoon bed. Al is dit een kwestie van smaak.

Tegen deze voordelen staan geen echte nadelen. Of je moet niet van een verend matras houden, want de combi van een matras op een verende boxspring geeft natuurlijk meer vering dan alleen een matras.

Verstelbare boxsprings

Een boxspring wordt wel eens spottend een doos met veren genoemd, maar niet iedere boxspring is zo simpel van opzet. Er zijn ook luxere modellen.

Zo zijn er de verstelbare boxspring. Net zoals bij een gewoon matrasbed kun je sommige boxsprings verstellen zodat je er rechtop in kunt zitten. Niet alleen het ruggedeelte maar ook het voetengedeelte kan dan omhoog worden gezet. Sommige mensen vinden het fijn om met hun voeten iets hoger te slapen.

Boxspring bed

Een stapje luxer is de elektrische boxspring. Deze boxsprings zijn elektronisch verstelbaar wat natuurlijk heel makkelijk is als je het bed regelmatig verstelt, bijvoorbeeld omdat je 's avonds graag rechtop in bed leest of televisie kijkt. Kies dan vooral voor een elektrisch verstelbare boxspring combinatie. Zo'n knopje werkt namelijk heel wat makkelijker dan dat je hem telkens handmatig moet verstellen.

Bij de bovenstaande aanbevolen winkels vind je al deze boxspring bedden tegen een lage prijs.Onderwerp:
Een boxspring bed is het bed van deze tijd. Een boxspring bed (officieel een boxspring combinatie genoemd) is een luxe en comfortabel bed (ook wel hotel bed genoemd) dat beter veert, beter ventileert en meer comfortabel ligt. Door het gebruik van een topmatras ben je bovendien die nare naad van een tweepersoons bed kwijt. Hier vind je aanbiedingen van alle goede boxspring bedden en de beste winkels om een goed boxspring bed goedkoop online te kopen.
Menu :