Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Hoe zit het met de glasverzekering?

Hoe zit het met de glasverzekering?


Een glasverzekering maakt onderdeel uit van de opstalverzekering (de verzekering van het huis zelf). Maar pas op, niet altijd is dat automatisch het geval. Soms is het een aanvullende module die je apart moet afsluiten. Hoe zit het precies met de glasverzekering?


Ben je verzekerd voor schade aan het glas van ramen en deuren?

Of de glasverzekering automatisch deel uit maakt van de opstalverzekering verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden een pakket aan waarin alle belangrijke dekkingen zitten (waaronder de glasverzekering), andere verzekeraars bieden hun woonverzekeringen aan als een reeks losse modules waaruit je een keuze moet maken. De glasverzekering is in zo'n geval meestal een aparte verzekering.

Kijk bij goede opstalverzekeringen voor de beste woonverzekeraars met een totaalpakket of losse modules.


Waartegen beschermt de glasverzekering je?

Een glasverzekering beschermt je tegen vrijwel alle ruitschades. Bijvoorbeeld als er iets door het raam gaat. Alleen schade door natuurrampen als een overstroming of aardbeving zijn niet gedekt.

Is een glasverzekering nodig?

Een glasverzekering wordt over het algemeen wel aangeraden. Glas is duur en kwetsbaar, en een glasverzekering is goed betaalbaar. Je kan er voor kiezen je niet voor glasschade te verzekeren, dat scheelt premie, maar je moet dan zelf de schade betalen als er iets door een ruit gaat.

Daarbij moeten we wel aantekenen dat sommige ruitschades ook gedekt worden door  andere verzekeringen. Bijvoorbeeld glasschade door brand, ontploffing of inbraak. Deze worden door de standaard opstalverzekering gedekt.

Glas van bijvoorbeeld spiegels en aquaria valt niet onder de glasverzekering maar onder de inboedelverzekering.

Kijk bij de bovengenoemde goede opstalverzekeringen voor goede woonverzekeringen en glasverzekeringen.
Menu :