Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips voor een kleine kamer

Tips voor een kleine kamer


Heb je een klein huisje? Of heb je een kleine kamer? Hier hebben we wat tips voor je om een kleine kamer groter te doen lijken, en tips om de weinige ruimte die je hebt effectief te benutten.


Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren op de muur doen een kleine kamer veel groter lijken. En een wit plafond suggereert meer hoogte. Maar vergeet ook de vloer niet. Als je voor een lichte kleur laminaat, tegels of tapijt kiest zal de ruimte veel groter lijken dan met bijvoorbeeld donker laminaat of andere donkere vloerbedekking.

Creëer delen in de kamer

Een rommelige kamer lijkt kleiner, en het wordt al snel rommelig als je alles in één ruimte onderbrengt Als je bijvoorbeeld het woongedeelte, het slaapgedeelte en het kookgedeelte allemaal zichtbaar in één ruimte gecombineerd hebt toont het al snel vol

Je kunt deze ruimtes beter van elkaar afscheiden, maar je gaat natuurlijk geen vaste wanden plaatsen in de toch al zo kleine kamer. 

Roomdividers zijn de oplossing. Niet al te hoge kasten of deels open kasten die als afscheiding dienst doen. Maar ook een bank kun je als roomdivider inzetten., en er zijn hele voordelig mooie kamerschermen te koop die zelf nauwelijks ruimte innemen. Kijk bij de beste goedkope meubelwinkels voor ideeën die weinig geld kosten.Kleine meubels

Een logische oplossing, maar we noemen hem toch maar even. Kleine meubels. Ook volop te koop bij bovengenoemde goedkope meubelwinkels. Een kleinere tafel bespaart enorm veel ruimte. Maar ook die oude bank met dikke achterleuning van je ouders neemt veel te veel ruimte in. Let goed op de lengte en breedte van de meubels die je wil gebruiken. Door meubels net wat kleiner te kopen, bijvoorbeeld met dunne in plaats van dikke leuningen, win je heel veel ruimte.

Gebruik de vensterbank

Heb je er wel eens aan gedacht de vensterbank te gebruiken als raambank (het ding heet net voor niets vensterBANK)? Of verbreedt de vensterbank iets en je hebt een tafel of bureau. Het is zonde van de ruimte om een vensterbank niet functioneel te gebruiken als je weinig ruimte hebt. Bovendien is het in een vensterbank heel plezierig als zitplaats en heb je een goed uitzicht als je deze als tafel gebruikt.

Ga de hoogte in

Je kent ze vast wel. Die bedden waaronder zich een complete "zithoek" of "eetkamer"bevindt. Hiermee creëer je als het ware een (kleine) extra verdieping in je kamer. Deze kamer moet natuurlijk wel hoog genoeg zijn. Met het puntje van je neus tegen het plafond slapen is ook niet plezierig.


Benut de ruimte

Gebruik de ruimte die je hebt. Een schuine kap? Een volledige kast kan er misschien niet staan. Maar een opbergwand die je zelf samenstelt kun je bijna overal inzetten.

Kijk voor nog veel meer inspiratie voor het inrichten van een kleine kamer, en voor aanschaf van geschikte meubels voor een kleine kamer bij de bovenaan genoemde beste goedkope woonwinkels.


Onderwerp:
Vind je je kamer te klein? Of dat nu een woonkamer, slaapkamer, studio of werkkamer is? Hierboven vind je tips om een kleine kamer groter te laten lijken en om de weinige ruimte optimaal te benutten. Dat kan via andere meubels, maar ook via een kleurtje of een meer efficient gebruik van de kleine ruimte. Hierboven tips voor een kleine ruimte.
Menu :