Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verven en schilderen met een fijnspuitsysteem (verfspuit)

Verven en schilderen met een fijnspuitsysteem (verfspuit)

Verven en schilderen kan met een kwast of roller, maar het gaat sneller en netter met een fijnspuitsysteem (verfspuit). Verven met een verfspuit is de nieuwe manier van schilderen.


Verven met een verfspuit gaat snel, makkelijk, het is zuinig met verf en veelzijdig. En dat zijn nog maar enkele voordelen van een fijnspuitsysteem. Hier alle informatie over dit moderne verven met een verfspuit.

Wat is een fijnspuitsysteem?

Een fijnspuitsysteem is een soort verfpistool waarmee je de verf op het te schilderen oppervlak spuit. Dat werkt vooral goed en snel bij grote oppervlakten maar ook wat fijner schilderwerk is mogelijk met een verfspuit.


Overzicht fijnspuitsystemen en andere verfspuiten

Kijk bij de aanbiedingen verfspuiten voor circa 700 fijnspuitsystemen en andere verfspuiten tegen een lage prijs. Je vindt daar de verfspuiten van onder andere Wagner, Bosch, Powerplus, Einhell, Ferm, Black & Decker en andere goede merken tegen de laagste prijs.

Je kunt binnen dit grote aanbod met aanbiedingen van verfspuiten goed verder zoeken door te selecteren op bijvoorbeeld de geschikte soorten verf, de techniek van spuiten, de manier van aanzuigen van de verf, opties en andere eigenschappen. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste verfspuit.

Wat kan je verven met een fijnspuitsysteem?

Met een fijnspuitsysteem / verfspuit kun je lak, grondverf, houtschuurmiddelen, autolak, transparante lak en andere soorten verf heel egaal en zonder druipen op het te schilderen object aanbrengen. Dit kan een muur, kast, radiator of schutting zijn, maar ook een hek, stoel, bed of keukenblok. 

Eigenlijk kan je alles wat niet al te klein is met een fijnspuitsysteem verven.

Besparen op verf

Je zou zeggen dat schilderen met een fijnspuitsysteem meer verf kost maar het tegendeel is waar. Doordat je de verf met een fijnspuitsysteem heel goed kunt doseren kun je een mooie geleidelijke laag aanbrengen en op die manier wel tot 15 procent verf besparen. Op den duur verdient zo'n verfspuit zich dus terug. 

En dan hebben we het nog niet eens over de tijdwinst die je boekt. Want verven met een zo'n spuitpistool voor verf gaat vele malen sneller dan met de kwast.


Het gebruik van een fijnspuitsysteem / verfspuit

Een verfspuit bevat een reservoir wat je met verf vult (verdund of onverdund) en vervolgens kun je aan de slag. Je hoeft dus niet telkens je kwast of roller in de verf te dompelen maar je kunt in één keer doorgaan.

Bosch fijnspuitsysteem

Goede fijnspuitsystemen zijn de spuitsystemen met SprayControl technologie van Bosch. Deze spuitsystemen beschikken over een speciaal mondstuk dat je kunt instellen voor horizontaal, verticaal of in rondjes verven. Bosch levert verschillende van deze spuitsystemen. Het goedkoopste model is de kleine handzame Bosch PFS 55. Dit is een handzame spuitpistool dat heel geschikt is voor kleine en middelgrote oppervlakten in huis en tuin. De hoeveelheid te spuiten verf kan eenvoudig traploos op deze verfspuit worden ingesteld.Bosch PFS 65 fijnspuitsysteem

Iets groter maar nog steeds draagbaar is de Bosch PFS 65. Dit Bosch fijnspuitsysteem heeft een slang die het spuitpistool met het elektronische gedeelte verbindt. De laatste kun je met een riem over je schouder dragen. De PFS 65 is krachtiger dan de PFS 55 en heeft een hogere spuitcapaciteit. Je kunt dus in dezelfde tijd meer verven.Ook is het pistool van de Bosch PFS 65 veel lichter omdat de zware onderdelen in het aparte gedeelte zitten. Daardoor kun je met het Bosch PFS 65 fijnspuitsysteem veel langer comfortabel werken, maar belangrijker nog is dat je door het lichtere gewicht van dit spuitpistool veel beter boven je hoofd kunt werken. De Bosch PFS 65 verfspuit is zijn meerprijs dan ook meer dan waard.


Bosch PFS 105E fijnspuitsysteem

Professioneel is de Bosch PFS 105E. Dit fijnspuitsysteem is minder mobiel dan zijn voorgangers. Qua uiterlijk doet hij sterk aan een stofzuiger denken. Dankzij zijn lange slang en wieltjes kun je dit fijnspuitsysteem met elektronische luchtvolumeregeling. De meer dan drie meter lange slang kun je bij deze verfspuiter netjes in de behuizing wegwerken. 

Ook het verfpistool van het Bosch PFS 105E fijnspuitsysteem is ultralicht zodat je er probleemloos boven je hoofd mee kunt schilderen. Een vermogen van niet minder dan 350 W en een spuitcapaciteit tot wel 150g/min, gecombineerd met een verstuivingsenergie van 105W zorgen voor een supersnel verfresultaat bij dit professionele verfpistool.Bij de aanbiedingen van verfspuiten hierboven kun je alle prijzen en informatie over fijnspuitsystemen vinden, En bekijk boven in dit verhaal vooral even de video waarin alle drie deze Bosch fijnspuitsystemen worden gepresenteerd.

Zie ook: 


Foto's: Bosch

Samenvatting:
Verven met een verfspuit / fijnspuitsysteem heeft vele voordelen. Het is zuiniger met verf en geeft een mooi egaal resultaat. Hierboven vind je honderden goede verfspuiten / fijnspuitsystemen tegen een aantrekkelijke prijs.
Menu :