Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Deze tuinmeubelen zijn geschikt voor je balkon

Deze tuinmeubelen zijn geschikt voor je balkon


Van een balkon kun je een heerlijke plek maken om buiten te relaxen, te eten en te zonnen, maar vaak is het daarbij wel woekeren met de ruimte. Een grote eettafel of grote loungeset neemt vaak te veel ruimte in. Daarom hebben we hier een overzicht van tuinmeubelen geschikt voor het balkon.


We kijken daarbij naar compacte loungesets, dining-sets, bistro-sets en losse stoelen. Hier vind je alle tuinmeubelen geschikt voor het balkon.


Houten balkonset opvouwbaar (merkloos)

Wicker balkonsets

De ruimte die een tuinset inneemt is bepalend of deze set ook geschikt is voor het balkon. Maar een klein formaat hoeft helemaal niet ten koste te gaan van de uitstraling, de kwaliteit en het comfort van een balkonset. Zo heeft een topmerk als Allibert bijvoorbeeld prachtige wicker tuinsets die heerlijk zitten, maar die maar heel weinig ruimte op een balkon of terras innemen.

Allibert wicker balkonset

Of kijk eens naar de stijlvolle Egg balkonset van SVG Outdoor. Deze wicker balkonset is dusdanig vormgegeven dat deze maar heel weinig ruimte inneemt, maar ook heerlijk is om aan te zitten. Tuinsets als deze zijn een goed alternatief voor dining set als je over een klein balkon beschikt. De tuintafel is weliswaar klein, maar groot genoeg voor wat borden en glazen.SVG Outdoor wicker balkonset

Bistrosets

Vind je een lage tafel te onhandig om aan te eten? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een bistroset. Deze nemen minimale ruimte in, maar zijn zeer geschikt om aan te eten. Het nadeel van een bistroset is echter dat de stoeltjes minder geschikt zijn om te relaxen. Daarvoor kun je er ook voor kiezen om, als je voldoende ruimte hebt, zowel een kleine loungeset als een bistoset te plaatsen.

Relaxdays opvouwbare bistroset


Balkonset voor een gezin

Veel balkonsets zijn gericht op twee-persoons huishoudens. Maar wil je met een heel gezin kunnen relaxen en eten op het balkon? Kijk dan eens naar onderstaande balkonset van VCM. Deze bestaat uit en hoge tafel en zes verstelbare stoelen.

VCM kleine tuinset / balkonset

Deze stoelen kun je zowel als relaxstoel als eetstoel gebruiken. Deze compacte tuinset neemt zo weinig ruimte in dat hij toch op de meeste balkons goed te gebruiken is.

Kijk in het bovenstaand overzicht van voor het balkon geschikte tuinmeubelen voor nog veel meer balkonsets en andere balkonmeubelen.

Zie ook: Meer tips tuin en balkon
Menu :