Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een box voor de baby kopen. Tips en informatie.

Een box voor de baby kopen. Tips en informatie.

Een babybox is een onmisbaar meubelstuk voor mensen met een baby. Niet alleen kun je de baby even in de box stallen als je je handen vrij wil hebben, ook voor de baby is de box een eigen plekje in huis.


Voor de baby is het belangrijk een eigen plek te hebben waar hij kan rusten en met zijn eigen speelgoed kan spelen. Hier wat tips voor bij het kopen van een box.


Ben je op zoek naar een goede box voor weinig geld. Kijk dan in het overzicht met aanbiedingen van babyboxen

Box met of zonder lade
Je hebt goedkope boxen en wat duurdere modellen. De goedkoopste babyboxen zijn meestal heel eenvoudig, terwijl de iets duurdere modellen vaak zijn voorzien van één of meerdere lades. Zo'n lade bij een box is erg handig. Je kunt er heel goed het speelgoed, kleding en andere spullen van de baby in kwijt. Bovendien maakt een lade de babybox wat sterker en robuster.

Bij een lade is het belangrijk dat deze voorzien is van wieltjes. Zo beschadig je de vloer niet. Handgrepen zijn ook handig. Je trekt de lade dan een stuk makkelijker uit.

In hoogte verstelbaar
Let bij de aanschaf van een babybox er ook goed op of deze in meerdere hoogtes verstelbaar is. Is de baby nog klein, en eel ligt deze nog de hele dag, dan kun je de bodem waarop de baby ligt hoog zetten. Je kan er dan heel goed bij. Wordt de baby groter dan kun je de bodem wat lager zetten.

De kleur van de box
Een box wordt meestal in de huiskamer geplaatst. Je wilt dus wel dat deze goed in je interieur past. Kies dus voor een mooie box in de juiste kleur. Babyboxen zijn verkrijgbaar in vele kleuren zoals diverse houtkleuren, steenkleur, grijs, wit en zwart. Je hoeft dus geen genoegen te nemen met een kleur die je niet aanstaat.
Menu :