Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Accuboormachine of boormachine met snoer?

Accuboormachine of boormachine met snoer?

Als je een boormachine wil kopen is de eerste keuze waarmee je geconfronteerd wordt of je gaat voor een accuboormachine of voor een boormachine met snoer. De eerste vraag is dan meteen of een accuboormachine wel sterk genoeg is.


Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van de verschillende boormachines, en beantwoorden we de vraag of een accuboormachine wel genoeg kracht heeft voor je zware boorklussen.

Boren zonder draadje

Accuboormachines zijn met afstand de meest populaire boormachines. Iedereen wil graag flexibel, dus zonder snoer, kunnen boren en schroeven. Maar hou er wel rekening mee dat zo'n accu minder kracht geeft dan het stroomnet.

Alleen voor lichte boor-klusjes

Dat merkte de Consumentenbond bij hun test van 20 accuboormachines (zie: testresultaat). Ze concludeerde dat een accuboormachine zich prima leent voor lichte klusjes. Zonder dat je er een stoomvoorziening mee nodig hebt kun je een gaatje boren of wat vastschroeven maar uit de test blijkt ook dat je voor het zwaardere werk een krachtige boormachine nodig hebt, en dan kom je op een boormachine met snoer, zoals een klopboormachine of boorhamer uit. Kijk hier voor het aanbod aan goede boormachines.

Met het boren in beton hebben de accuboormachines moeite. Een derde van de machines uit de test boorde matig tot slecht. Er waren er zelfs die moeite hebben met een licht klusje als schroeven,

Er werden ook draadloze boormachines met een klopfunctie getest. Deze klopfunctie bleek echter weinig voor te stellen. Voor het boren in beton of harde steen heb je toch echt een boormachine met snoer nodig.
Menu :