Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Klopboormachines. Informatie en tips

Klopboormachines. Informatie en tips

Een klopboor is een elektrische boormachine die is voorzien van een hamerfunctie. De boor wordt bij een klopboormachine krachtig heen en weer bewogen.


 Dankzij deze hamerbeweging wordt het te boren materiaal verpulverd. Met een klopboor kom je daardoor makkelijker door een baksteen of beton.

>>> TIP: Op Beste Boormachine Kopen vind je de boormachine top 10, de goedkoopste aanbieders van een klopboormachine en een keuzehulp.


Grip bij een klopboormachine

Bij een klopboormachine is het belangrijk om goede grip te hebben. Daarom zijn de meeste klopboormachines voorzien van een stevig extra handsvat met softgrip. Als er veel geboord moet worden is het fijn als de boormachine niet al te zwaar is.

De boorkracht

De boorkracht van een (klop)boormachine wordt uitgedrukt in Nm (het maximale koppel). Dit is de kracht die de motor kan overbrengen op de boorkop. Hoe meer Nm, hoe krachtiger de klopboormachine.

Veiligheidsslipkoppeling

Een fijne optie bij klopboormachines en andere elektrische boormachines is de veiigheidsslipkoppeling. Deze beveiliging zorgt er voor dat de boormachine onmiddelijk stopt met draaien als de boor vastslaat. Dit is belangrijk, want als een boor ineens vastslaat als er met grote kracht wordt geboord kun je je lelijk blesseren. Zo'n veiligheidsslipkoppeling verlengt dus niet alleen de levensduur van de klopboormachine maar ook van jou als gebruiker.

 Dit mechanisme zorgt ervoor dat de machine stopt met draaien als de boor vastslaat. Hiermee voorkom je blessures. Tevens verlengt dit de levensduur van het apparaat.

Snelspansysteem

Een snelspansysteem zorgt ervoor dat je boortjes makkelijk in en uit de klopboormachine kunt draaien zonder dat je daarvoor gereedschap of een los meegeleverde sleutel hoeft te gebruiken.

Goede klopboormachines

Heel goede klopboormachines worden gemaakt door Makita, Bosch en Black & Decker. Goede klopboormachines voor weinig geld worden gemaakt door Skil en Einhell.

Je vindt al deze klopboormachines tegen de laagste prijs op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.
Menu :