Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Is een duur matras zijn prijs wel waard?

Is een duur matras zijn prijs wel waard?

Een nieuw matras kopen is niet de meest eenvoudige aankoop die je doet. Niet alleen wordt je geconfronteerd met matrassen van allemaal verschillende materialen, met elk hun eigen eigenschappen. Ook zijn de prijsverschillen in matrassen extreem.Een nieuw matras koop je voor een paar tientjes, maar je hebt ze ook van duizenden euro's per stuk. In hoeverre is een duur matras het prijsverschil waard? Is het een goede investering in je gezondheid en nachtrust, of wordt je er slapend arm van?

Kijk hier voor de beste winkels om een matras te kopen.

Het KRO televisieprogramma De Rekenkamer dook in de wereld van de matrassen en maakte er een volledige uitzending over. Hierin laat de Rekenkamer zich voorlichten over goede en slechte matrassen. Wat is bijvoorbeeld het verschil in voordelen en nadelen van polyether, latex, binnenvering (boxspring) en koudschuim matrassen?

De uitzending van dit consumentenprogramma kun je hieronder in twee delen zien.


De Rekenkamer aflevering matrassen (deel 1)

De prijs van matrassen begint al bij zo'n 35 euro. Maar dan heb je het wel over logeer-kwaliteit. Op zo'n matras moet je niet nacht na nacht liggen. Dit zijn goedkope polyether matrassen die snel kuilvorming hebben en verre van comfortabel liggen. Ideaal voor logees die je snel weg wilt hebben.

Aan de andere kant heb je matrassen als de Auping Vivo Pocket. Een matras die door de Consumentenbond als beste werd uitgeroepen, maar die wel een winkelprijs van 1.600 euro heeft. Lekker als je er twee nodig hebt!


De Rekenkamer aflevering matrassen (deel 2)

Maar je hebt ook middenklassers van zo'n 300 a 400 euro? De Rekenkamer rekent uit in hoeverre duurdere matrassen hun prijs waard zijn.

Kijk deze uitzending van De Rekenkamer en je weet alles over matrassen en hun prijzen.


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Foto: Auping matrassen
Menu :