Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Kledingkasten (linnenkasten). Tips en informatie.

Kledingkasten (linnenkasten). Tips en informatie.

Kledingkasten, je kunt er niet zonder. Goede kledingkasten (ook wel linnenkasten of slaapkamerkasten genoemd) bieden zowel legruimte als hangruimte om al je kleding op te bergen.


De indeling van een kledingkast of linnenkast is dan ook van groot belang. Heb je veel hangruimte nodig? Dan ziet je ideale kledingkast er anders uit dan die van iemand die vooral zijn kleding wil stapelen.

Een kledingkast koop je goedkoop online


Kijk hier voor aanbiedingen van meer dan 700 kledingkasten


Kledingkast, van slaapkamer naar inloopkast

De meeste kledingkasten worden op een slaapkamer geplaatst. De slaapkamer is de plek waarop meestal de kleding wordt bewaard.

De laatste tijd is echter de inloopkast in trek. In de praktijk komt dat er op neer dat er een (kleine) kamer in huis wordt opgeofferd voor het bewaren van alle kleding. Deze kamer (de inloopkast of walk in closet) wordt dan volgezet net kledingkasten zodat er zoveel mogelijk kleding in die ruimte kan worden gehangen en gelegd.

Aan deze kledingkasten voor in een inloopkast worden meestal weinig eisen gesteld. Ze zijn functioneel en verder is het alleen belangrijk dat er zoveel mogelijk kleding in bewaard kan worden. Het zijn ook meestal open kledingkasten. De ruimte zelf is immers de kast.

Kledingkast in de slaapkamer

Het is anders als er een kledingkast in een met zorg ingerichte slaapkamer wordt geplaatst. In dat geval wil je natuurlijk een kledingkast in de stijl die bij je slaapkamer past. Een moderne kledingkast in een strak vormgegeven slaapkamer, en een klassieke kledingkast in een romantische slaapkamer.

Naast de indeling van de slaapkamerkast is de uitstraling en stijl van de kast dan ook ineens van belang.

Geen probleem want de keuze aan kledingkasten is groot. Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van kledingkasten voor een overzicht van mooie kledingkasten voor weinig geld.


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Menu :