Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Dressoir. Tips voor bij het kopen

Dressoir. Tips voor bij het kopen

Een dressoir is een siermeubel dat ook nog eens heel praktisch is. Een dressoir kost je nauwelijks ruimte, maar je kunt er veel spullen in kwijt. Bovendien is een mooi dressoir een sieraad in de huiskamer.Dan moet je echter wel het juiste dressoir kiezen. Daarom hier handige tips en informatie voor bij het aanschaffen van een dressoir.

Wat is een dressoir?

Een dressoir is een lage brede kast die zowel een decoratieve als een praktische functie heeft. Je kunt in een dressoirkast veel spullen opbergen, maar het is ook een mooi meubelstuk waarop je planten, foto's, beeldjes en andere decoratie kunt plaatsen. Een spiegel boven een dressoir maakt er vaak helemaal een mooi plaatje van.

Vraagt weinig ruimte, geeft veel ruimte

Een dressoir wordt meestal met de achterkant tegen een muur geplaatst. Omdat een dressoir vaak niet zo heel diep is neemt dit meubelstuk maar weinig ruimte in. Door zijn geringe hoogte komt dit ook optisch tot uitdrukking., Een dressoir staat mooi, maar lijkt geen ruimte te kosten.


Een dressoir biedt wel veel kastruimte. Door de bovengenoemde voordelen is het een ideale kast voor in in de huiskamer. We komen dressoirs echter ook veel in andere ruimtes tegen zoals de slaapkamer of de studeerkamer.

Hangend dressoir

Een speciaal soort dressoir is het hangende dressoir. Deze rust niet op de vloer maar wordt aan de muur bevestigd. Het hangende dressoir geeft de kamer een moderne uitstraling en lijkt door de open onderkant nog minder ruimte in te nemen.

Open dressoir

Dressoirs zijn meestal gemaakt van hout. Verder zijn ze er in open en gesloten varianten. Bij het gesloten dressoir zie je de spullen niet doordat er deurtjes voor zitten. Bij een open dressoir zie je alle spullen wel. Een open dressoir beschikt vaak over brede planken waarop je spullen netjes kun uitstallen of boeken kunt plaatsen. Een mix van een gesloten en open dressoir (deels met deurtjes, deels open) komt vaak voor. Ook laden in plaats van kasten zien we steeds vaker.

TV dressoir

Het dressoir wordt vaak gebruikt om een televisie op te plaatsen. Dankzij de flatscreen kan dat met vrijwel ieder dressoir. Sommige dressoirs hebben echter speciale voorzieningen voor bijvoorbeeld een dvd-speler, we komen dan echter al snel op het terrein van de televisiemeubels.


Design dressoir

Een dressoir is een meubelstuk waarbij het design erg belangrijk is. Veel mensen zien het dressoir immers als siermeubel. Dressoirkasten zijn er dan ook in alle soorten en van alle materialen. Populair is een wit dressoir, een hoogglans dressoir, maar ook een eiken dressoir of een teakhouten dressoir. Je hebt moderne dressoirs maar ook heel klassiek ogende dressoirs, bijvoorbeeld van zwaar donker eiken. Er zijn zoveel soorten en stijlen dressoirs dat er altijd wel een geschikt exemplaar voor jouw interieur te vinden is.

In het bovengenoemde overzicht met meer dan 500 dressoirs kun je al deze dressoirs vinden en zien wat ze kosten.

Tip: Als je een lange kamer hebt kun je deze breder laten lijken door het dressoir aan de korte kant tegen de muur te plaatsen.

Zie ook: Meer woonkamer tips
Menu :