Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij een salontafel kopen

Tips voor bij een salontafel kopen

Op zoek naar een mooie nieuwe salontafel? Wij kijken hier naar de mogelijkheden en naar verschillende soorten salontafels.


En we geven informatie en tips over waar je op moet letten als je een salontafel koopt.

Tip: Hier vind je een overzicht van de mooiste (betaalbare) salontafels

Wat is een salontafel?

Met een salontafel bedoelen we een lage tafel voor in de woonkamer. Meestal wordt een salontafel in een zithoek bij een bank geplaatst en vaak staan er ook stoelen bij. De salontafel wordt vooral gebruikt om er kopjes, glazen en hapjes op te plaatsen. De salontafel kan het beste even hoog of iets lager dan de zitplaatsen zijn.

Rechthoekig of een andere vorm

De meeste salontafels zijn rechthoekig en worden dan evenwijdig aan de zitbank geplaatst. Rond of ovaal kan ook, en kan een voordeel zijn als er kleine kinderen in huis rondkruipen. Die kunnen zich dan niet bezeren aan de scherpe punten.


Tips voor bij de aanschaf van een salontafel

Wat handige tips om tekening mee te houden als je een salontafel gaat kopen.
  1. Neem een salontafel die bij het interieur past, het is een in het oog springend meubelstuk
  2. Zorg dat een salontafel stevig is. Je staat er van te kijken hoe snel er een paar voeten op liggen.
  3. Zorg dat de salontafel niet hoger is dan de zitting van de stoelen en banken die er om heen staan.
  4. Een krappe zithoek? Met een glazen salontafel lijkt de kamer ruimer. Dit komt omdat de de vloer eronder nog kunt zien.
  5. Koop geen salontafel die te groot is. Je moet er goed om heen kunnen lopen. Het is plezierig als de salontafel minder lang is dan de zitbank. Een tafellengte van ongeveer 66% van de lengte van de bank is ideaal.

Soorten salontafels

Wat voor soort salontafel wil je? Er zijn vele soorten salontafels. Salontafels van hout, van metaal en van glas. Modern en klassiek. Wij kijken hier naar verschillende salontafels.

Ronde salontafels

Tegenwoordig zijn vooral de kleine ronde salontafels erg populair. Vaak in de vorm van een set kleine salontafels in verschillende maten die onder elkaar geschoven kunnen worden, of apart gebruikt kunnen worden als dat zo uitkomt. Kijk bij ronde salontafels en salontafeltjes voor meer informatie, voorbeelden en prijzen van deze kleine ronde salontafels.

Salontafel van glas

Een tafel van glas laat de ruimte groter lijken en staat vooral in een modern interieur prachtig. Het nadeel is dat vlekken en vingers snel zichtbaar zijn. Geen ideale salontafel dus voor mensen met kleine kinderen.

Houten salontafel

Een houten salontafel kan klassiek ogen, maar er zijn ook moderne houten salontafels in heldere lichte kleuren. Bij een houten salontafel kun je (voor het zicht) makkelijker een mand onder de tafel zetten. Veel houten salontafels beschikken zelf al over handige opberglaatjes.

Teak (teakhout) en eiken (eikenhout) zijn populaire houtsoorten bij een salontafel. Steigerhout is bij de salontafel in opkomst. Meer klassiek is de koloniale salontafel.


Design salontafel

Verder wordt er bij salontafels soms gebruik gemaakt van natuursteen (als tafelblad), kunststof en metaal (rvs), meestal in combinatie met glas of hout. Vaak is er bij deze materialen sprake van mooie design salontafels.

Kijk in het overzicht hierboven voor meer dan 1.100 mooie betaalbare salontafels.

Zie: Meer woonkamer tips
Menu :