Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Eethoek (eettafel met stoelen)

Eethoek (eettafel met stoelen)

Als je een eettafel en stoelen wilt kopen kun je kiezen voor een complete eethoek. Daarbij verzeker je je dat eettafel en stoelen op elkaar afgestemd zijn.


Dat zo'n eethoek helemaal niet duur is kun je hier zien. Tevens geven we enkele handige tips voor bij het kopen van een eethoek.


Tip: Hier vind je de beste aanbieders van eethoeken en eettafelsEettafel is leeftafel

Een eethoek heet eethoek, maar kijk uit. Het is een multifunctionele tafel waaraan je eet maar ook leest, schrijft, werkt, natafelt en knutselt. Bespaar dus nooit op de eettafel en stoelen. Zorg dat de eettafel groot genoeg is, en dat er voldoende stoelen om heen staan. Ideaal als je vrienden en familie uitnodigt om te komen eten.


Eettafel met bijpassende stoelen

We spreken van eethoek als er sprake is van een eettafel met bijpassende stoelen. Wel zo mooi voor het gezicht. En ook praktisch want lang niet alle losse stoelen passen even goed onder een tafel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eventuele armleuningen of aan de breedte van de stoel die net niet lekker uitkomt als je een stuk of zes stoelen onder de eettafel kwijt wil. Bij een eethoek verzeker je je van een optimaal op elkaar afgestemde set.


Voldoende ruimte


Dat een eethoek in stijl moet zijn met de eetkamer of keuken waar hij komt te staan spreekt vanzelf. Maar er zijn meer factoren waarmee je rekening moet houden als je een eethoek kiest. Met de grootte bijvoorbeeld. Hoe aanlokkelijk een lekker grote eettafel ook is, zorg er voor dat er genoeg ruimte overblijft om met de eetstoelen te schuiven.


 Een bank aan één of twee zijden van de eettafel in plaats van stoelen kan ruimte besparen. De bank kun je dan tegen een muur plaatsen.

Uitschuifbare eettafel

Een uitschuifbare tafel kan een geweldige oplossing zijn als je de ruimte wilt hebben om af en toe met vrienden te tafelen maar geen al te lange tafel kan of wil plaatsen.

Kijk bij de bovenstaande beste aanbieders van eethoeken voor al deze mooie meubelen tegen de laagste prijs.

Zie ook: Overige tips eetkamer
Menu :