Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Kies de beste keukenmachine

Kies de beste keukenmachine

De keukenmachine (of foodprocessor) is het meest veelzijdige apparaat in de keuken. Je kunt er bijvoorbeeld patat mee snijden, deeg mee kleden, sauzen mee mixen en soms sap mee uitpersen.


Wij kijken hier naar deze veelzijdige keukenmachines en geven je tips waar rekening mee te houden als een een keukenmachine (foodprocessor) koopt.

Hieronder een overzicht van wat je met een keukenmachine kan. Maar pas op, lang niet alle keukenmachines hebben dezelfde mogelijkheden.

Standaard mogelijkheden

Hakken en mixen zijn standaard functies van een keukenmachine. Zelfs de meest simpele en goedkope keukenmachines (vanaf circa 2 tientje) kunnen deze taken aan. Maar deze mogelijkheden zijn niets vergeleken bij die van een uitgebreide keukenmachine.

Blender

Een blender is een populair onderdeel van de keukenmachine. De blender kom je dus ook heel vaak tegen op dit keukenapparaat. Met een blender kun je mixen en pureren. De mogelijkheden zijn te vergelijken met die van een staafmixer.

Citruspers

De keukenmachine neemt ook vaak de taak over van de citruspers. Hiermee pers je vruchten als sinasappels en citroenen uit.

Sapcentrifuge

keukenmachines met een sapcentrifuge gaan nog verder. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook het sap uit appels of wortelen persen.

Vleesmolen

Met de vleesmolen kun je ook vlees malen en zo bijvoorbeeld zelf gehakt of worst maken. Dit onderdeel kom je niet bij zo heel veel keukenmachines tegen.

Naast de mogelijkheden zijn er nog andere functies waarover een keukenmachine kan beschikken. Hieronder nog wat verschillen tussen keukenmachines.

De snelheden

Je kunt de keukenmachine op verschillende snelheden laten draaien. Ongeveer de helft van de keukenmachines kan meer dan 3 snelheden aan.


De vulopening

De vulopening is belangrijk om op een veilige manier ingrediënten toe te voegen. Je blijft dan veilig bij de messen weg. Bijna alle keukenmachines beschikken tegenwoordig over een vulopening.

Vaatwasmachinebestendige onderdelen

Het is niet alleen handig als de accessoires maar ook de onderdelen van de keukenmachine zelf in de vaatwasmachine kunnen. Bij veel keukenmachines is dat het geval, maar lang niet alle. Let hier dus op bij een aankoop als je dit belangrijk vindt.

Anti-slip voetjes

Een keukenmachine kan flink trillen en dus wegglijden. Anti-slip voetjes zijn daarom tegenwoordig standaard.

Populaire merken keukenmachine

Goede en veel verkochte merken voor een keukenmachine zijn Bosch, Kenwood, Philips, Moulinex, KitchenAid, Tefal, Braun, Fritel en Magimix.

Beste winkels om een keukenmachine te kopen

Wil je voordelig online een keukenmachine kopen? Kijk dan in het overzicht van beste elektronica/witgoed winkels.


Zie ook: Meer tips keukenapparaten
Menu :