Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Hoekbanken. Informatie en tips hoekbank

Hoekbanken. Informatie en tips hoekbank

Een hoekbank is een heel praktisch bankstel. Het biedt de ruimte van twee banken maar neemt veel minder plaats in doordat het de ruimte optimaal benut.


Daarnaast is zo'n bankstel uit één geheel heel mooi om te zien. Niet voor niets is de hoekbank erg populair.

Daarom kijken wij hier naar verschillende soorten hoekbanken en geven tips waar op te letten als je een hoekbank koopt.

Stoffen hoekbank of leren hoekbank

Het is vooral de leren hoekbank die momenteel erg in trek is. De leren of kunstleren hoekbank ziet er strak en modern uit en is makkelijk schoon te maken en schoon te houden.


Een voordeel van een stoffen hoekbank is dat deze wat warmer aanvoelt, wat is de winter een voordeel is. Kies je voor een stoffen hoekbank? Dan is het handig te kiezen voor een hoekbank die beschikt over afritsbare overtrekhoezen die je kunt wassen.

De plaatsing van de hoekbank

De meeste mensen kiezen voor een grote hoekbank. Als dan beide zijden van de bank tegen een muur worden geplaatst, dus in een hoek van de kamer, valt de ruimte die je gebruikt vaak wel mee. Je kunt een hoekbank natuurlijk ook midden in een kamer plaatsen, maar hou er dan wel rekening mee dat zo'n bank minder flexibel is bij een herinrichting dan twee losse banken.Hoe dan ook. Als je een hoekbank koopt, meet het dan even in de kamer na, en probeer voor ogen te halen hoe hij daar in de kamer zal staan. Een TE grote bank is nooit mooi.

Kijk in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen voor voorbeelden van heel veel hoekbanken in alle soorten en maten. Deze worden bovendien erg goedkoop aangeboden.

Zie ook: Meer huiskamermeubel tips
Menu :