Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Buffetkasten. Modern en klassiek.

Buffetkasten. Modern en klassiek.

Een buffetkast is een kast voor in de huiskamer. De buffetkast is enigzins verdrongen door het wat grotere wandmeubel. Maar er zijn nog steeds veel buffetkasten te koop.


Je hebt buffetkasten in klassieke maar ook in moderne stijlen. Hier kijken we naar de mogelijkheden om online buffetkasten te kopen.

>>> TIP: Kijk hier voor aanbiedingen van goedkope maar goede buffetkasten


Servies achter glas

Vaak bestaan buffetkasten uit drie delen. Bovenin is een glazenkast. Een door deurtjes met glas afgesloten gedeelte waarin je servies of glaswerk stofvrij kunt wegbergen. Het servies achter glas heeft ook een decoratieve waarde.


En achter deurtjes

Onderin de gemiddelde buffetkast bevinden zich ook kastjes die kunnen worden afgesloten. Het servies hierin is echter voor het oog verborgen door dichte deurtjes. Tussen beide kastgedeelten bevindt zich een open ruimte. Een nis die kan worden gebruikt om sierborden, vazen of andere decoratie uit te stallen.

Moderne buffetkasten

Dit is de standaard indeling van een klassieke buffetkast. Moderne buffetkasten kunnen een heel andere indeling hebben.

Buffetkasten zijn normaal gesproken van hout. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn. Vooral de eiken buffetkasten en grenen buffetkasten zijn populair, maar ook andere houtsoorten zoals essen worden gebruikt.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je ruim 160 mooie buffetkasten.

Zie ook: Meer huiskamer tips
Menu :