Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Voordelen en nadelen van boxsprings

Voordelen en nadelen van boxsprings

Het grootste deel van de bedden die momenteel verkocht wordt betreft een boxspring. Dat is niet verwonderlijk want boxsprings hebben veel voordelen maar nauwelijks nadelen.


Voor een duidelijk overzicht hebben we hier de nadelen en voordelen van boxsprings onder elkaar gezet. Zo dat je kunt bepalen of een boxspring ook wat voor jou is.

Nadeel: Een boxspring is duurder

Dat een boxspring duurder is dan een gewoon bed is niet zo verwonderlijk. Meestal koop je namelijk een boxspring-combinatie, oftewel een complete set met een bodem, een frame, een matras en soms ook een topmatras. Bovendien is een boxspring vaak voorzien van stoffen bekleding of van zijpanelen. Je kan zo'n boxspring-combinatie qua prijs dan ook alleen vergelijken met een compleet bed met ledikant, matras, lattenbodem en verdere afwerking.

Daarbij komt ook nog eens dat boxsprings steeds goedkoper worden. En je bespaart heel veel geld op een zelfde boxspring door deze niet te kopen in een dure beddenzaak maar bij een goede online winkel. Kijk maar eens bij de beste voordelige aanbieders van goede boxsprings.


Nadeel / Voordeel: Een boxspring veert

Of dit een voordeel of een nadeel is van boxsprings hangt van de gebruiker van het bed af. Een boxspring veert beter dan een gewoon bed. De meeste mensen vinden dit plezierig, maar niet iedereen is daar van gecharmeerd. Toch maar even naar die dure beddenzaak om even proef te liggen?

Voordeel: Een boxspring ligt comfortabeler

Boxsprings liggen zondermeer beter dan een gewoon bed, vooral aan de randen. Van de spleet tussen twee matrassen heb je veel minder last. Als je kiest voor een boxspring met een topmatras (of er een topmatras bij koopt) voel je de naad zelfs helemaal niet.

Voordeel: Boxsprings ventileren beter

Het is een feit dat een boxspring beter ventileert dan een gewoon bed. Dit komt onder andere door de goed ventilerende bodemplaat met een isolatielaag en de isolerende luchtlaag onder het matras. Dit gaat huisstofmijn tegen. Mensen met een huisstofallergie kunnen wel beter kiezen voor een boxspring met kunststof of leder-look bekleding of voor een bosxpring met houten zijpanelen.

Voordeel: Een boxspring is hoger

Hogere bedden zijn sterk in opmars. Vooral bij ouderen zijn hoge bedden populair, maar eigenlijk is een hoog bed voor iedereen plezieriger. Je stapt een stuk makkelijker in en uit.


Voordeel: Boxsprings nemen minder ruimte in

Het is centimeterwerk maar een boxspring neemt minder ruimte in dan een gemiddeld ledikant met dezelfde matrasmaat. Dat komt door het ontbreken van de zijranden. Natuurlijk gaat dit alleen op voor boxsprings zonder zijpanelen.


Voordeel / Nadeel: het uiterlijk van boxsprings

Ook dit is weer afhankelijk van persoonlijke smaak. De meeste mensen zijn wel gecharmeerd van het uiterlijk van een boxspring, maar niet iedereen vind het robuste van een boxspring mooi.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van boxsprings bij de beste aanbieders van boxsprings.
Menu :