Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Vaatwasser / afwasmachine kopen. Tips en informatie.

Vaatwasser / afwasmachine kopen. Tips en informatie.

Eerder keken we al naar de verschillende soorten vaatwassers (afwasmachines). Daar gaven we ondermeer informatie over inbouw vaatwassers en losstaande afwasmachines. Dit maal kijken we naar andere mogelijkheden, functies en verschillen.


Met deze tips en informatie kun je de juiste vaatwasser kopen. Want het is zonde als je achteraf spijt krijgt van de aanschaf van een afwasmachine.

Aanbiedingen van vaatwassers

Weet je wat voor soort vaatwasser je wilt kopen? Kijk dan eens bij de beste winkels om een vaatwasser te kopen. In dit overzicht vind je de beste winkels met aanbiedingen van de beste afwasmachines van de beste merken zoals Bosch, AEG, Miele, Siemens en Whirlpool, maar ook met aanbiedingen van goede budget-merken.

Je vindt er tevens de top 10 van vaatwassers, de beste vaatwassers uit de test en een keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou beste vaatwasser.

Vaatwasprogramma's

De ene vaat vraagt meer van een vaatwasser dan een andere vaat. Bevat de vaatwasmachine vette borden en pannen met aangekoekte jusresten dan zal er op een aanmerkelijk hogere temperatuur gewassen moeten worden dan bij een afwasmachine vol met glazen, ontbijtbordjes en bestek. Een vaatwasser met veel verschillende vaatwasprogramma's is daarom handig. 

Ook heel handig zijn afwasmachines die zelf kunnen meten hoe vuil de vaat is. Dit zijn duurdere vaatwassers die beschikken over sensoren die dat kunnen bepalen. Deze afwasmachines zijn in staat om het programma van de vaatwasser hierop aan te passen.

Er zijn talloze vaatwasprogramma´s. En vaak zijn deze te combineren. Zo beschikken sommige vaatwassers over een voorspoelprogramma dat het vuil eerst losspoelt zodat het verdere programma minder krachtig hoeft te zijn. Een vaatwasprogramma voor halve belading maakt het mogelijk om een vaatwasser halfvol te laten draaien zonder dat het veel je relatief veel stroom en water kost. Ook een eco-programma kost je minder stroom en water, maar de reiniging is natuurlijk ook wat minder zodat je dit wasprogramma niet moet gebruiken bij een vette vieze vaat.

Dit geldt ook voor een kort programma. Een kort programma is bedoeld voor vaat die niet zo vies is en voor vaat die net van tafel komt zodat de etensresten nog niet aangekoekt zijn.

Vaatwasser met startuitstel 

Sommige vaatwassers kun je op een bepaalde tijd automatisch laten starten. Dit is vooral interessant voor mensen die nachtstroom kunnen gebruiken. Het scheelt stroom, dus geld. Ook kan het geluid van een vaatwasmachine een reden zijn om hem 's nachts of juist overdag (als iedereen weg is) te laten draaien.

Geluidsniveau van een vaatwasser

Een vaatwasser maakt niet heel veel herrie, maar in een open keuken kan het toch hinderlijk zijn. Kies dan voor een vaatwasser met een geluidniveau onder de 45 dB. Een ingebouwde vaatwasser maakt een kleine 2 dB minder herrie dan een losstaand model.

Indeling van de vaatwasser

Heel belangrijk bij een vaatwasser is de indeling. het is bijzonder vervelend als je iedere keer geen glazen meer kwijt kunt terwijl het gedeelte van de borden altijd nog niet voor de helft gevuld is. Ook de fabrikanten van vaatwasser onderkennen dat en komen met allerlei oplossingen om de indeling flexibel te regelen. Zo zijn korven soms in hoogte te verstellen, kunnen bordenrekken worden neergeklapt en zijn rekjes uit te nemen. Dit zijn heel handige functies die de indeling van de vaatwasser heel flexibel maken.

Afwasmachine met aquastop

Als er een storing optreedt kan een vaatwasser met aquastop je veel ellende besparen. Aquastop zorgt er voor dat de watertoevoer wordt afgesloten bij een storing of bij stroomuitval.

Kijk bij de Beste Vaatwasser Kopen voor goede voordelige afwasmachines en hun prijzen, de beste winkels, en de Vaatwasser Top 10.

Zie ook: Meer tips en informatie keuken


Onderwerpen:
Beste vaatwasser, beste vaatwasmachine goedkoop, beste afwasmachine, test, best getest, goede vaatwassers goedkoop kopen, tips.

Menu :