Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips: Beste blender kopen

Tips: Beste blender kopen

Een blender is een veelzijdig apparaat voor het persen, snijden, mengen. mixen en pureren van voedsel. Het is een vervanger voor de 'oude' mixers en sapcentrifuges, maar met een blender kan nog veel meer.


Wij kijken hier naar de mogelijkheden van blenders en geven tips waar je rekening mee moet houden als je een blender wilt kopen.

Wat doe je met een blender?

Met een blender meng en pureer je gekookt voedsel, je maakt er smoothies, cocktails en sap mee, maakt van vers eten een babyhapje of je maakt een heerlijke ijskoffie. Met een goede blender is heel veel mogelijk.

Meer dan 500 blenders

In het overzicht aanbiedingen alle blenders vind je meer dan 500 blenders tegen een lage prijs. Het betreft alle blenders van alle merken. Om er voor te zorgen dat je in dit enorme blender aanbod de voor jou beste blender tegen de laagste prijs kan selecteren beschikt dit overzicht over een groot aantal selectiemogelijkheden.

Cecotec blender

Zo kun je aangeven waarvoor je de blender wilt gebruiken, en vervolgens krijg je een overzicht van blenders die aan je wensen voldoen. Deze lijst kun je nog veel verder verfijnen door andere wensen op te geven, bijvoorbeeld met betrekking tot de prijs, de fabrikant, het vermogen, het materiaal van de mengkom, de meegeleverde accessoires, de speciale functies en alles dat je nog meer belangrijk vind bij het kiezen van de voor jou beste blender.

Beste blender uit de test

Welke blenders zijn volgens de experts de beste blenders? Kijk voor de beste blender en beste koop bij de diverse vergelijkende testen van blenders op TestResults.nl. Daar vind je de beste blenders volgens de deskundigen van bijvoorbeeld de consumentenbond, bol.com en kieskeurig.

Blender to Go

Een speciale blender die je in het overzicht met aanbiedingen veelvuldig tegenkomt (ruim 150) is de blender to go. Zo'n blender heeft geen mengkom maar een drinkfles waarin de geblenderde groente en fruit terecht komt. Zo maak je 's morgens snel een smoothie die je dan meteen in de drinkfles meeneemt.

Aigostar blender to go


Vaak worden er bij een blender to go meerdere drinkflessen meegeleverd zodat meerdere personen een verse smoothie mee kunnen nemen.

Soepmaker

Een andere speciale blender is een soepmaker. Deze blenders beschikken over een verwarmingselement zodat je de vers gebonden soep warm kunt mixen en opdienen. Verser soep maken kan niet!

Domo soepmaker

Als je de verwarming uitzet kun je de soepmaker als gewone blender gebruiken.

Vacuumblender

Heel handig is de vacuumblender. Deze blender trekt de bereide smoothie vacuum. Doordat er geen zuurstof bij zit oxideert het sap niet en behoud deze zijn structuur, kleur en voedingswaarden.

Ook vacuumblenders kun je in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van blenders selecteren.


Tips voor bij het kopen van een blender

Het is handig als de mengbeker van de blender is voorzien van een maatverdeling. Ook de schenktuit is natuurlijk van belang, en dan ook op vrijwel alle blenders aanwezig.

Waar je zeker op moet letten is of de mengbeker afneembaar is. Dat maakt zowel het inschenken als afwassen makkelijker. De meeste maatbekers en losse onderdelen van een blender kunnen in de vaatwasmachine. Dat geldt natuurlijk niet voor de voet met de elektronica.

Philips blender

Vulopening

Handig is ook de aanwezigheid van een vulopening in het deksel van de blender. Deze kunt je gebruiken om gedurende het blenden ingrediënten toe te voegen. Niet iedere blender beschikt over zo'n vulopening.

Er zijn blenders die beschikken over een tapkraantje. Dit kan handig zijn als je grote hoeveelheden sap of smoothies maakt. Je kunt dan op een snelle eenvoudige manier zonder te morsen inschenken.


IJscrushen en noten kraken

Voor het crushen van ijs beschikken sommige blenders over speciale mesjes. Ook is er voor het hakken van noten en ijs veel kracht nodig. Daarom vind je bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van blenders deze krachtige apparaten onder de noemer powerblenders.

De foto helemaal bovenaan dit artikel toont een Moulinex powerblender.

Magimix blender


De beste blenders

Populaire merken blenders zijn Philips. Moulinex, Princess, Bestron, Tefal, Braun, Kenwood, Inventum, Cuisinart, Severin, Magimix en Fritel. Kijk bij de beste winkels om een blender te kopen of bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van alle blenders voor meer informatie en de prijzen.


Zie ook: Meer tips keukenapparaten


Onderwerpen:
Beste blender, tips, goede blender kopen, beste blenders, beste koop, test, best getest.

Menu :