Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips: Blender kopen

Tips: Blender kopen

Een blender is een veelzijdig apparaat voor het persen, snijden, mengen. mixen en pureren van voedsel. Het is een vervanger voor de 'oude' mixers en sapcentrifuges, maar met een blender kan nog veel meer.


Wij kijken hier naar de mogelijkheden van blenders en geven tips waar je rekening mee moet houden als je een blender wilt kopen.

Wat doe je met een blender?

Met een blender meng en pureer je gekookt voedsel, je maakt er smoothies, cocktails en sap mee, maakt van vers eten een babyhapje of je maakt een heerlijke ijskoffie. Bet een goede blender is heel veel mogelijk.


Tips voor bij het kopen van een blender

Het is handig als de mengbeker van de blender is voorzien van een maatverdeling. Ook de schenktuit is natuurlijk van belang, en dan ook op vrijwel alle blenders aanwezig.

Waar je zeker op moet letten is of de mengbeker afneembaar is. Dat maakt zowel het inschenken als afwassen makkelijker. De meeste maatbekers en losse onderdelen van een blender kunnen in de vaatwasmachine. Dat geldt natuurlijk niet voor de voet met de elektronica.

Vulopening

Handig is ook de aanwezigheid van een vulopening in het deksel van de blender. Deze kunt je gebruiken om gedurende het blenden ingrediënten toe te voegen. Niet iedere blender beschikt over zo'n vulopening.

Er zijn blenders die beschikken over een tapkraantje. Dit kan handig zijn als je grote hoeveelheden sap of smoothies maakt. Je kunt dan op een snelle eenvoudige manier zonder te morsen inschenken.


IJscrushen

Voor het crushen van ijs beschikken sommige blenders over speciale mesjes.


De beste blenders

Populaire merken blenders zijn Philips. Moulinex, Princess, Bestron, Tefal, Braun, Kenwood, Inventum, Cuisinart, Severin en Fritel. Kijk bij de beste winkels om een blender te kopen voor meer informatie en de prijzen.


Zie ook: Meer tips keukenapparaten
Menu :