Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Eetkamerstoelen kopen. Tips en informatie.

Eetkamerstoelen kopen. Tips en informatie.

Goede eetkamerstoelen zijn erg belangrijk. Je brengt immers veel tijd aan de eettafel door. Niet alleen om te eten, maar ook om te lezen, spelletjes te spelen, te kletsen en te werken.

eetkamer stoelen

Het is dus belangrijk te kiezen voor een eetkamerstoel die er niet alleen mooi uitziet maar ook comfortabel zit. En zo zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Daarom geven wij hier handige tips en informatie voor als je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen.

Voordelig eetkamerstoelen kopen

Voor welke eetkamerstoelen je ook kiest, je wilt natuurlijk niet meer voor je stoelen betalen dan nodig is. Kijk daarom voor je nieuwe eettafelstoelen koopt eerst in het overzicht met aanbiedingen van eetkamerstoelen.

Eetkamerstoelen met of zonder leuning

Als een eettafelstoel is voorzien van een leuning kun je er comfortabel in zitten. Leuningen zijn heerlijk voor bij het natafelen of als je de eetafel niet alleen gebruikt om er aan te eten maar ook om er aan te relaxen. Maar kijk uit, de leuningen van de stoel mogen nooit hoger zijn dan het tafelblad. Tenminste niet als je de stoel er onder wilt schuiven. Bij eettafelstoelen waarbij de leuningen tot voor aan de zitting doorlopen is het comfortabel als de zitting ook onder het tafelblad passen.

De gemiddelde hoogte van een tafelblad van een eettafel is 74 centimeter.


In hoogte verstelbare eetkamerstoelen

De zitting van een eetkamerstoel is 45 centimeter hoog. Voor lange mensen kan dat wat aan de age kant zijn, en voor kinderen wat hoog. Bij een in hoogte verstelbare eetkamerstoel kun je deze hoogte naar eigen wensen aanpassen.

Stijlen eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn er in talloze stijlen. Van klassieke stijlen zoals barok, brocante, antiek, retro, vintage. landelijk en koloniaal, tot moderne stijlen en design eetkamerstoelen.

Klassieke eetkamerstoelen zijn vaak gemaakt van hout, riet of rotan. Houten eetkamerstoelen kunnen gemaakt zijn van veel soorten hout. Eiken en kersenhout zijn populair en steigerhout is momenteel erg hip. Moderne eetkamerstoelen hebben vaak een metalen, kunststof of plastic frame.


Stoffering eetkamerstoelen

Op een donkere kleur stoffering zie je minder snel vuil en vlekken. Gezinnen met kleine kinderen of huisdieren doen er verstandig aan te kiezen voor sterke stoffering waarin niet snel halen komen zoals leer. Leer is ook makkelijk schoon te maken.

Eettafelstoelen met draaivoet of wieltjes

Op een harde ondergrond als parket, laminaat of tegels kan het heel plezierig zijn als de eetkamerstoelen over wieltjes beschikken. Ook draaibare eetkamerstoelen kunnen plezierig zijn, maar dan moeten de stoelen niet te dicht op elkaar staan, er moet immers ruimte zijn voor de benen tijdens het draaien.

Kijk voor meer informatie en de prijzen van al dit soort eettafelstoelen in het hier boven genoemde overzicht met aanbiedingen van eetkamerstoelen.

Zie ook: 
Onderwerpen:
Eetkamerstoelen kopen, eetkamerstoel met wieltjes, in hoogte verstelbare eetkamerstoel, eetkamerstoelen met leuning. 
Menu :