Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Huis verkopen? Geen makelaar nodig!

Huis verkopen? Geen makelaar nodig!

Steeds meer mensen komen terug van het verkopen van hun huis door een makelaar. Als het goed gaat op de huizenmarkt regelt de makelaar het meestal dat binnen een acceptabele tijd een huis voor een acceptabele prijs werd verkocht.


Maar toen enige tijd terug de huizen minder gewild waren bleek de gemiddelde makelaar helemaal geen topverkoper te zijn. Ondanks hun hoge provisies en andere makelaarskosten stonden huizen jarenlang te koop. Dit was een eye-opener voor veel mensen. Gaat het niet beter als je zelf je schouders er even goed onder zet?

Makelaars? Veel geld voor weinig werk

Veel verder dan een huis op internet zetten en hem eventueel aan wat huiszoekende klanten voor te leggen komen veel makelaars niet. En als er zich dan iemand meldt regelen ze een afspraak. Voor deze 'inspanningen' vangen de makelaars zo'n 2 procent van de verkoopwaarde. Dat lijkt niet veel, maar voor een huis van 300.000 euro betaal je de makelaar zo'n 6.000 euro courtage.

Een veel groter bereik voor 10 euro per maand

Voor dat geld kun je aardig zelf de boer op. Neem bijvoorbeeld het adverteren van je huis via JAAP. Dit kost circa 10 euro per maand en voor dat geld wordt je huis op o.a. de zeer goed bezochte websites Jaap.nl, Speurders.nl en Huizenzoeker.nl geplaatst. Zo bereik je een miljoenenpubliek voor een bedrag dat te verwaarlozen is als je het vergelijkt met de kosten voor een makelaar.

Bovendien kun je de advertentie op deze websites helemaal naar eigen wens opmaken. Met eigen beschrijvingen en eigen foto's en video's. Kijk maar op de website JAAP voor voorbeelden.

Adverteren zonder makelaar via JAAP is zeer effectief en bijzonder goedkoop.
Menu :