Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips kledingkast kopen. De indeling.

Tips kledingkast kopen. De indeling.

Koop je een kleine of een grote kledingkast? Als je een kledingkast voor de slaapkamer kiest ben je vaak geneigd om voor de grootst mogelijke kast te gaan. Want een grote kast is veel opbergruimte, hij moet alleen wel passen.


Maar er is meer van belang bij de keuze van een kledingkast voor de slaapkamer. Hier enkele tips betreffende de indeling en grootte van de garderobekast.

Voordelige kledingkasten

Koop voordelig een slaapkamerkast bij één van de winkels uit het overzicht van beste beddenzaken van de consumentensite Beste Kopen. Deze online winkels bieden veel mooie kledingkasten voor in de slaapkamer aan tegen lage prijzen.

Of kijk bij de aanbiedingen van kledingkasten voor een selectie van ruim 350 mooie kledingkasten.

De indeling

Let bij de aanschaf van een slaapkamerkast vooral goed op de indeling. Hang je graag je kleding uit. of ben je meer een stapelaar? Door kleding te stapelen kun je veel ruimte besparen. Je hebt dan een kast met veel planken nodig. Ook laden zijn erg praktisch. Vooral voor het wegbergen van kleine kledingstukken zoals sokken en ondergoed. Daarvan passen er heel veel in een lade!Kledingkasten zijn vaak standaard opgebouwd. Een kledingkast met twee deuren is vaak een combi van een hangkast en een legkast, alsof er twee kasten tegen elkaar aan zijn geschoven. Boven het hanggedeelte zit meestal één plank.

Zo'n standaard kledingkast biedt vooral veel legruimte. Een slaapkamerkast met drie deuren bevat meestal in het midden planken en daaronder laden. Je kunt kiezen of je aan de buitenkanten een leggedeelte en een hanggedeelte wil of twee hanggedeelten met een plank daarboven.

Grotere kledingkasten, met bijvoorbeeld vijf deuren zijn minder standaard. Deze bieden meer mogelijkheden tot variëren.


Spiegel

Een spiegel op een kledingkast voor de slaapkamer is heel praktisch, maar ook mooi om te zien. Een spiegel geeft de kast een heel andere uitstraling en zorgt door het reflecteren van licht ook voor meer licht in de kamer. Ook zorgt een grote spiegel er voor dat je slaapkamer veel groter lijkt.

Kijk bij de bovengenoemde beddenzaken voor alle mogelijkheden voor de indeling van een kledingkast.


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Menu :