Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Traphekjes, in alle soorten en maten

Traphekjes, in alle soorten en maten


Heb je kleine kinderen thuis rondlopen of rondkruipen dan is een traphekje een noodzakelijke voorziening om te voorkomen dat de kleine van de trap naar beneden tuimelt.


Gelukkig zijn er voordelig traphekjes te koop die eenvoudig in ieder trapgat te monteren zijn. Hier kijken we naar de mogelijkheden.

Traphekjes in diverse maten en materialen

Traphekjes heb je van metaal, kunststof of hout. Ze zijn vaak traploos te verstellen in breedtes tot 83, 120 of zelfs 130 centimeter. Voor heel brede trapopeningen zijn er verlengstukken te koop die het traphekje nog breder maken.

Kijk hier voor aanbiedingen van meer dan 140 traphekjes


Niet te beklimmen

De traphekjes zijn zo ontworpen dat kinderen er niet makkelijk tegenop kunnen klimmen. Zo hebben ze altijd verticale schroeven. Het monteren van de traphekken gaat heel handig met speciale schroeven.

Klem traphekken en schroef traphekken

je hebt twee soorten traprekken als het de manier van bevestigen betreft. Je hebt een klem traprek dat je tussen twee muren kunt vastklemmen en een schroefrek dat je in de muur kunt vastschroeven. Klemmen is eenvoudiger te realiseren want je hoeft niet te boren. Bij het toepassen van verlengdelen is vastschroeven wel aan te raden.

Lascal Kiddyguard

Een heel speciaal traphekje is de Lascal Kiddyguard. Dit traphekje is oprolbaar en dus niet gemaakt van hard materiaal als hout of kunststof, maar van een soort geweven gordijn. Als je het hekje opent verdwijnt het gordijn helemaal in een aluminium koker (ongeveer zoals bij een rolgordijn) waardoor je deze niet meer ziet en waardoor deze niet meer in de weg kan zitten.


Kinderen kunnen niet over de Lascal Kiddyguard heenklimmen, en het doek kan ook niet aan de kant worden geduwd. Het gordijn in 130 centimeter breed en is daardoor te gebruiken in alle deuropeningen en trappengaten tot deze breedte.

De Lascal Kiddyguard is wel wat duurder dan een gewoon traphekje maar het gebruiksgemak is het prijsverschil meer dan waard. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van traphekjes voor goedkope aanbiedingen van de Lascal Kiddyguard.

En bij bovengenoemde aanbiedingen vind je nog veel meer goede en veilige traphekjes.

Zie ook: Beste tips kinderkamer inrichten
Menu :