Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips: Fonduepan kopen

Tips: Fonduepan kopen

De fonduepan is de klassieker in het gezellige koken. Nog voor we van gourmet of steengrill hadden gehoord zaten we al met een prikker vlees in de olie te roeren.


Maar de fondue is ook met zijn tijd meegegaan. Vlees en olie hebben gezelschap gekregen van de kaasfondue, fonduen in bouillon en de chocoladefondue. Kortom, met een fondueset kun je heel veel!

Hier kijken we naar de mogelijkheden van een fonduepan, en geven je tips waar op te letten als je een fondue koopt. Tevens wijzen we je de weg naar de beste winkels om voordelig een goede fonduepan te kopen.

Vleesfondue en bouillonfondue

Vlees fonduen kan in de kokende olie maar ook in een bouillon. De smaak is anders als je vlees of vis in de olie kookt dan in de bouillon. Wat lekkerder is is een kwestie van smaak. Feit is wel dat fonduen in bouillon gezonder is dan in olie, en een ander voordeel van een fondue met bouillon is dat je de volgende dag nog een heerlijke soep kunt eten met daarin alle sappen van het vlees.


Kaasfondue en chocoladefondue

De kaasfondue is heel anders van opzet dan de vleesfondue. Ditmaal gebruik je de vulling van de pan niet om het gerecht te garen, maar is de inhoud zelf het gerecht. Bij een kaasfondue vul je de fonduepan met kaas en wijn of met de handige kant en klare pakketjes die je bij iedere supermarkt kunt kopen. Vervolgens doop je stokbrood en groenten in de gesmolten kaas. Ook kun je stukjes aardappel in de fonduepan dippen.

De chocoladefondue lijkt op de kaasfondue maar nu wordt de fonduepan gevuld met chocolade. Alles dat lekker met chocolade kun je in de fonduepan dippen, bijvoorbeeld vruchten. Een fondue met chocolade doet het erg goed bij kinderen, en natuurlijk bij vrouwen.

Hou er wel rekening mee dat niet iedere fonduepan voor ieder soort fondue geschikt is. Bij de productbeschrijvingen van de winkels in het eerder genoemde overzicht staat waar de fondueset geschikt voor is.

Elektrische fonduepan

En nu de pan zelf. Die zijn tegenwoordig vrijwel altijd elektrisch. Vroeger werd er ook gebruik gemaakt van een spiritusbrander, maar dit heeft geen enkel voordeel ten opzichte van de moderne elektrische fonduepan die veel veiliger en makkelijker in het gebruik is en bovendien niet stinkt.

Verschillen in fonduepannen

Er zijn diverse zaken die belangrijk kunnen zijn bij het kopen van een fondueset. Zo kun je kijken hoe de pan kunt vastpakken. Als je de fonduepan wilt kunnen verplaatsen als deze gevuld is met kokende olie of bouillon zijn een goede handvatten of een stevige handgreep belangrijk. Ook kan het belangrijk zijn dat de fonduepan vaatmachinebestendig is. Een regelbare termostaat is tegenwoordig wel standaard evenals een losse pan en brander.

Fondue / frituurpannen

Er zijn tegenwoordig ook frituuur/fondue combinaties. In feite zijn dit frituurpannen waarbij fonduevorken en een fondue-ring worden meegeleverd. Gezellig met Kerst met de hele familie rond de frituurpan, je moet er wel van houden.

Design fonduepan

Dan kun je beter kiezen voor een design fondueset, bijvoorbeeld van keramiek of RVS. Er zijn prachtige fonduesets te koop. Kijk maar bij de aanbevolen winkels.


De beste fonduepan kopen

Fonduepannen heb je in alle soorten en maten. En van heel veel merken. Tefal, Le Creuset, Princess, Boska, Proline en Domo zijn populaire veel verkochte merken voor een fondueset.

Kijk bij de beste winkels om een fonduepan te kopen voor de actuele prijzen en beste fonduesets.

Zie ook: Meer tips funcooking en keukenapparaten
Menu :