Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kosten dakkapel, een goede investering

Kosten dakkapel, een goede investering

De meeste mensen denken dat het plaatsen van een dakkapel hoge kosten met zich meebrengt. Maar de werkelijkheid valt reuze mee. De prijzen van een dakkapel liggen vele malen lager dan die van bijvoorbeeld een uitbouw.


Bovendien zorgt een dakkapel er voor dat je huis in waarde toeneemt. Deze waardevermeerdering is in heel veel gevallen namelijk hoger dan de kosten die de dakkapel met zich meebrengt. Een dakkapel is dus een goede investering.

Veel ruimte voor een gering bedrag

Een goede investering die je bovendien veel ruimte en licht oplevert op zolder. Het is verbazingwekkend hoeveel ruimte een dakkapel oplevert, en dat voor een betrekkelijk lage prijs. De kosten van een gemiddelde dakkapel bedragen zo'n vierduizend euro. Voor dat geld is de dakkapel geplaatst en helemaal gebruiksklaar, al zal je voor het mooi natuurlijk aan de binnenkant nog wat moeten (laten) aftimmeren.

Wil je weten wat een dakkapel exact kost? Vraag dan vrijblijvend offertes op.

Dakkapel kosten

Voor minder dan 4000 euro kun je al een kunststof dakkapel van 2,80 meter breed laten plaatsen (inclusief BTW). Per halve meter meer of minder lopen de prijzen met zo'n 300 euro op of af. De prijs van een dakkapel is daarmee een stuk lager dan de meeste mensen denken. Wil je de dakkapel aan de voorzijde plaatsen, dan komen daar nog wel de kosten voor de aanvraag van een bouwvergunning bij, deze verschillen per gemeente. Voor een dakkapel de achterzijde is geen vergunning meer nodig, dus daar heb je geen kosten aan.

Waardevermeerdering door dakkapel

Door het plaatsen van een dakkapel maak je van een zolder een volwaardige verdieping waarop je één of meer kamers kunt maken. Hierdoor neemt de waarde van het huis sterk in waarde toe, vaak veel meer dan de kosten van de dakkapel. Dat betekent dat een dakkapel een geweldige investering is, waarvan je ook nog eens profiteert door het gemak van veel meer woonruimte in je huis.

Zie ook: Meer tips verbetering woning.
Menu :