Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Zelf zonnepanelen plaatsen

Zelf zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen kun je door een erkende vakman laten plaatsen. Maar wist je dat er ook heel eenvoudige zonnepanelen zijn die je zelf kunt plaatsen?Deze zonnepanelen zijn zelfs min of meer mobiel. Ze beschikken over een stekker, en via deze geven ze alle opgewekte stroom meteen af aan het interne stroomnet van je huis. Heel makkelijk, heel goedkoop, maar toch kun je zo heel veel stroom besparen.

Een lagere investering

Ook zo'n zonnepaneel verdient zichzelf terug, waarna je gratis stroom hebt. De investering is echter veel minder groot dan bij reguliere zonnepanelen omdat je ze zelf kunt installeren en er geen accu's nodig zijn om de energie in op te slaan.

Voor minder dan 550 euro heb je al zo'n zonnepaneel waarmee je veel geld kunt besparen op je energiekosten. Kijk bij de beste aanbieders van zonnepanelen wie deze zelf te installeren zonnepanelen kan leveren (tip: de EasySun van de Zonnepanelen Company).

Zelf een zonnepaneel plaatsen is niet moeilijk

Zelf zonnepanelen plaatsen is heel eenvoudig. Het wijst zich bijna vanzelf, maar voor de zekerheid wordt er wel een handleiding meegeleverd. De zelf te plaatsen EasySun zonnepanelen van de Zonnepanelen Company zijn te plaatsen op vlakke plaatsen zoals een garagedak, op een tuinhuis, maar ook gewoon in de tuin of op een terras.

Via het montagesysteem kun je ze kantelen zodat het zonnepaneel optimaal licht vangt. Je kunt met standaard stoeptegels de EasySun zonnepanelen vast zetten. Zoals je ook met een parasolvoet doet.

Via een stekker kun je het zelf geplaatste zonnepaneel op het stroomnet aansluiten. Maar natuurlijk kun je hem ook op een andere manier op het lichtnet aansluiten als je voorkeur daar naar uitgaat. Het zonnepaneel levert zijn stroom direct aan het lichtnet waar lampen, de vaatwasser, de televisie en andere apparaten er gebruik van kunnen maken.

Zie ook: Meer tips zonnepanelen en andere verbeteringen aan je woning.
Menu :