Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Koffie zetten met een cafetière (french press)

Koffie zetten met een cafetière (french press)


Om lekkere verse koffie te maken heb je geen duur expresso-apparaat of koffieapparaat nodig. Zelfs geen stroom. Koffie maken met de cafetière is de meest klassieke vorm van koffie zetten.

Overzicht alle cafetieres

Wil je weten wat er allemaal aan cafetieres te koop is? En wat deze basic "koffiezetters" kosten? Kijk dan in het overzicht alle cafetieres. Daar vind je deze french presses van alle topmerken zoals Bodum, Bialetti. Leopold Vienna, Weis, Aeropress, Montana en andere goede merken tegen een lage prijs.

Je vindt daar aanbiedingen van ruim 200 cafetieres / Franse persen.


Bialetti french press / cafetiere

Bialetti french press / cafetiere


Hoe zet je koffie met een cafetière?

Een cafetière (in het Engels French Press genoemd) is een simpel apparaatje bestaande uit een kan, een  zuiger en een deksel. Wat je wel nodig hebt is kokend water, en gemalen koffie.

De koffie kun je zelf malen of je gebruikt gemalen koffie uit de supermarkt. De gemalen koffie doe je samen met het hete water in de cafetière, en laat dit (net als thee) een paar minuten trekken. Vervolgens duw je met de zuiger de koffieprut naar beneden en kun je de koffie inschenken.


Montana cafetiere

Montana cafetiere


Goedkoop, zonder stroom en praktisch

Dit is een heel klassieke manier van koffie zetten, al twee eeuwen geleden werd er op die manier koffie gezet. Toen was er immers nog geen elektriciteit. Voor een cafetière is geen stroom nodig (wel heet water). Zo'n cafetière is daarom erg handig op de camping, hij neemt ook weinig ruimte in.

Ook voor mensen die weinig koffie drinken is een cafetière erg handig. Een cafetiere kost nog geen 25 euro. Ook niet de cafetières van topmerken als Bodum en Bialetti.


Meer informatie

Op de website topvijf.com kun je een cafetière top 5 vinden. Daar is ook een video te bekijken waarin koffie zetten met de cafetière gedemonstreerd wordt.

Zie ook: Meer tips keuken


Onderwerp:
Met een cafetiere (french press) kun je handmatig koffie maken. Je perst het kokende water met de hand door de gemalen koffie. Zo kun je snel en zonder stroom een kop koffie zetten. Bijvoorbeeld in een tentje in de natuur. Hierboven vind je aanbiedingen van meer dan 200 goede cafetieres.
Menu :