Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kan de koelkast of vriezer in de schuur of garage?

Kan de koelkast of vriezer in de schuur of garage?

Lang niet iedereen zet een koelkast, vriezer of koelvriescombinatie in huis. Ook de schuur of garage is een populaire plek, vooral bij vrieskisten. Maar koelt of vriest iedere koelkast / vrieskist wel goed in de schuur of garage?


De ene koelkast of vriezer heeft daar geen moeite mee, maar er zijn ook koelkasten en vrieskisten die in een warme of koude omgeving niet goed functioneren. Gelukkig kun je dat bij aankoop goed zien. Daarvoor is namelijk de klimaatklasse bedacht.

Klimaatklasse geeft aan voor welke temperatuur de koelkast of vriezer geschikt is

Niet alleen een warme schuur of garage kan een probleem zijn, maar ook een koude schuur of koude garage. Het is absoluut niet zo dat je koude de vriezer of koelkast helpt bij zijn koelende werk.

De klimaatklassen geven aan voor welke minimum- en maximumtemperatuur de koelkast of vriezer geschikt is.

Klimaatklasse, Minimum temperatuur, Maximum temperatuur
N 16 32
ST 16 38
T 16 43
SN 10 32


Hoe zie je de klimaatklasse van een koelkast of vriezer?

Alle goede winkels die koelkasten verkopen geven bij de specificaties van een koelkast of vriezer aan in welke klimaatklassen deze valt.

Voor de koelkasten kun je ook een kijkje nemen in het overzicht alle koelkasten geschikt voor garage of schuur. Daar vind je er honderden!

Lage temperaturen. Alleen klimaatklasse SN geschikt

Zoals je ziet wordt alleen bij koelkasten met een klimaatklasse SN de werking tussen de 10 en 16 graden gegarandeerd. Omdat in een schuur of garage de temperatuur in de winter flink kan dalen is een klimaatklasse SN een must als je de koelkast of vriezer in een koude schuur of koude garage wilt plaatsen. Gelukkig is er een ruime keuze uit koelkasten en vriezer in de klimaatklasse SN.

Je zou zeggen dat een te lage temperatuur voor een koelkast geen probleem hoeft te zijn. Maar  bij een klein verschil tussen de temperatuur in de schuur en in de koelkast duurt het langer voordat de compressor inschakelt, hierdoor loopt de temperatuur in de koelkast / vriezer op en worden etenswaren minder diep ingevroren.

Hoge temperaturen

Niet alleen een koude schuur, ook een warme schuur of warme garage is een probleem voor veel koelkasten en vriezers. De SN klimaatklasse is dat deze een maximumtemperatuur tot "maar" 32 graden gegarandeerd. Nou is dat een temperatuur die in een schuur of garage niet snel gehaald zal worden, maar toch. Maar wees gerust, er zijn vele koelkasten en vriezers met een SN klimaatklasse die hogere temperaturen aankunnen. Deze hebben dan naast hun SN label ook een N, ST of T label.


Kijk bij de bovenstaande goede winkels voor koelkasten en vriezers die geschikt zijn voor schuur of garage.


Onderwerpen:
Vriezer in schuur, koelkast in schuur, klimaatklasse koelkast, klimaatklasse vriezer, warme schuur, koude schuur, garage.
Menu :